HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
19 Mart 2024 Salı Saat: 08:44

Michelin yıldızlı uzay restoranı: Fiyatı 16 milyon TL

Uzayda gerçekleşen ilklere, Michelin yıldızlı yemek deneyimi de ekleniyor. 2025 yılının sonlarında, sadece altı kişi bu akşam yemeğine katılabilecek. Rezervasyon ücreti ise kişi başı 16 milyon Türk lirası...
Michelin yıldızlı uzay restoranı: Fiyatı 16 milyon TL

Uzayda yemek yemek ister misiniz? Lüks uzay turizmi şirketi SpaceVIP, Michelin yıldızlı şef Rasmus Munk’ın hazırladığı yemekleri, sadece altı kişinin katılacağı özel bir tur ile servis etmeye hazırlanıyor. Kişi başı fiyat ise 495 bin dolar (yaklaşık 15 milyon 887 bin TL).

Bloomberg’in aktardığına göre SpaceVIP, uzay balonu ile Dünya’nın üzerinde altı saatlik bir yolculuk için bir menü hazırlaması için Michelin yıldızlı Danimarkalı şef Rasmus Munk ile anlaştı. SpaceVIP, Instagram hesabından paylaştığı mesajında, “Kaşifler deniz seviyesinden 100 bin feet yükseğe çıkacaklar ve burada güneşin doğuşunu izlerken yemek yiyecekler” denildi.

Bloomberg’e göre altı kişi taşıyacak olan bu uzay aracı, ilk seferini önümüzdeki yıl düzenleyecek. Test uçuşları ise önümüzdeki ay başlayacak. Basında çıkan haberlere göre çok sayıda kişi, uzayda yemek deneyimi için heyecanlı ve şimdiden SpaceVIP’i arıyor.

SpaceVIP’in kurucusu Roman Chiporukha, Bloomberg’e verdiği demeçte, “Şimdiden birçok nitelikli katılımcı bu deneyime büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Fakat yalnızca 6 koltuk var. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde bize ulaşanlara nihai kararımızı bildireceğiz” dedi.

Kopenhag’daki iki Michelin yıldızlı Alchemist’in şefi Munk ise Bloomberg’e verdiği demeçte, “temaya uygun” bir menü tasarladığını söyledi.

Yolculuk, Florida merkezli Space Perspective tarafından tasarlanan ilk sıfır karbon emisyonlu uzay gemisi Neptün ile yapılacak. Neptün bir roket değil, uzay balonu tarafından yavaşça hareket ettirilen basınçlı bir kapsül. Uzayda yemek etkinliğinden elde edilen gelir ise bilim ve teknolojide cinsiyet eşitliğini destekleyen Uzay Ödülü Vakfı’na aktarılak.




Anahtar Kelimeler : Michelin, yıldızlı, uzay, restoranı:, Fiyatı, 16, milyon, TL

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler