HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Mart 2024 Perşembe Saat: 09:34

Hollandalı lider Wilders başbakanlıktan vazgeçti

Hollanda’da İslam ve göçmenlik karşıtı söylemleriyle erken genel seçimleri büyük farkla kazanan aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, başbakan olmaktan vazgeçti.
Hollandalı lider Wilders başbakanlıktan vazgeçti

Hollanda’da 22 Ekim’de yapılan erken genel seçimler sonrası, Mark Rutte başkanlığındaki geçici hükümet hala görevine devam ederken, yeni koalisyon arayışları da sürüyor.

BBC Türkçe‘nin haberine göre seçimler sonrası başlatılan ilk tur koalisyon görüşmelerinden, merkez sağdaki Yeni Sosyal Sözleşme Partisi’nin (NSC), aşırı sağcı lider Wilders’in ‘hukukun üstünlüğüne aykırı söylemleri’ konusundaki çekinceleri nedeniyle sonuç alınamadı.

Yeni arabulucu Kim Putters öncülüğünde geçen hafta başlayan ikinci tur görüşmelerinde, Wilders’in başbakanlığı konusunda benzer görüşler ortaya çıktı.

Bunun üzerine X hesabından bir açıklama yapan Wilders, sağ hükümet oluşumunu engellememek için başbakan olmaktan vazgeçtiğini duyurdu.

Ancak koalisyondaki tüm partilerin desteklemesi durumunda başbakan olabileceğini vurgulayan Wilders, “Ancak durum böyle değildi. Ben sağcı bir kabine; daha az sığınma ve ve göç istiyorum. Hollandalılar öncelikli olmalı” dedi.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler