HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Mart 2024 Pazar Saat: 16:07

5 MART'TA GAZZE İÇİN TOPLANACAKLAR

İslam İşbirliği Teşkilatı, 5 Mart’ta Gazze için olağanüstü toplanacak
5 MART'TA GAZZE İÇİN TOPLANACAKLAR


İİT’nin internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırıları görüşmek üzere Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde üye ülkelerin katılımıyla Dışişleri Bakanları Konseyi’nin düzenleneceği belirtildi.

Dışişleri Bakanları Konseyi’nin 5 Mart’taki toplantısından önce, İİT Genel Merkezi’nde gündem ve karar taslağı konusunda “üst düzey çalışanların çalışma yapacağı” bilgisine yer verildi.

Dışişleri bakanları nezdinde Cidde’de yapılacak toplantıda, Gazze’de İsrail’in saldırıları sonrasındaki son durumun yanı sıra Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail’in Filistin’e yönelik soykırım suçundan yargılanması konusunun ele alınması bekleniyor.

İsrail’in Gazze’yi işgalinde 7 Ekim sonrası

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 228 Filistinli öldürüldü, 71 bin 377 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 413 Filistinli hayatını kaybetti


BHA




Anahtar Kelimeler : 5, MARTTA, GAZZE, İÇİN, TOPLANACAKLAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler