HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Şubat 2024 Cumartesi Saat: 09:36

Neptün ve Uranüs etrafında yeni uydular tespit edildi

Gök bilimciler, Hawaii ve Şili'deki teleskoplar aracılığıyla Güneş sisteminde daha önce bilinmeyen uydular keşfettiler.
Neptün ve Uranüs etrafında yeni uydular tespit edildi

Gök bilimciler, Hawaii ve Şili'deki teleskoplar aracılığıyla Güneş sisteminde daha önce bilinmeyen uydular keşfettiler. Yapılan gözlemler sonucunda, Neptün'ün etrafında dönen 2 yeni uydu ile Uranüs'ün etrafında bir küçük uydu daha tespit edildi. Uluslararası Astronomi Birliği, yapılan bu yeni keşiflerle birlikte Neptün'ün uydu sayısının 16'ya, Uranüs'ün ise 28'e yükseldiğini duyurdu.

Gözlemler sonucunda tespit edilen küçük uydu, Washington'daki Carnegie Bilim Enstitüsü'nden gökbilimci Scott Sheppard tarafından incelendi. Sheppard, bu yeni uydunun Güneş sistemindeki en uzak buzlu gezegen olan Neptün'ün etrafında bir turunu yaklaşık 27 yılda tamamladığını belirtti. Ayrıca, Sheppard, henüz keşfedilmemiş birçok küçük uydunun bulunabileceğini de vurguladı.

Uranüs'ün yörüngesinde tespit edilen yeni uydunun tahmini çapının 8 kilometre olduğu bildirildi. Bu da bu uydunun, gezegenin uyduları arasında en küçük olabileceği anlamına geliyor. Bu yeni keşifler, Güneş sistemi dışındaki gök cisimleri hakkındaki bilgilerimizi genişletirken, astronomi topluluğunu daha fazla keşif ve gözlem yapmaya teşvik ediyor.




Anahtar Kelimeler : Neptün, ve, Uranüs, etrafında, yeni, uydular, tespit, edildi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler