HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
30 Haziran 2023 Cuma Saat: 12:05

FRANSA'DA ORTALIK KARIŞTI

Fransa'da yaşanan olayda 17 yaşındaki bir gencin, kontrol sırasında polis tarafından vurularak öldürülmesi sonrası çıkan eylemlere yönelik ülkede sokağa çıkma yasağı başladı.
FRANSA'DA ORTALIK KARIŞTI

Fransa'da Salı günü yaşanan olayda 17 yaşındaki bir gencin, kontrol sırasında polis tarafından vurularak öldürülmesi sonrası ortalık yatıştırılamıyor.

Başta Fransa'nın başkenti Paris olmak üzere pek çok kente dağılan olaylar, 3. günde de şiddetini koruyor. 

Ülkede  4 kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, öte yandan Fransa'da başlayan olaylar, Belçika'ya da sıçradı.

27 Haziran'da Nael M. isimli genç sürücünün polisin açtığı ateş sonucu ölmesinin ardından Fransa'nın ; Paris, Nanterre, Marsilya, Nosiy-le-Sec başta olmak üzere bir çok kentinde ortalık karıştı.

Sokağa dökülen halk, olay karşısında sessizliğini bozdu. Genç sürücünün anısına düzenlenen eylemlerde protestocular, Venissieux kentinde bir tramvay ve Nael'in hayatını kaybettiği Nanterre kentinde bir bankayı ateş yağmuruna tuttu.

Farklı kentlerde de araçları, kamu eşyalarını ve çöp bidonlarını ateşe verdiler. Eylemciler polise havai fişek fırlatarak, Marsilya, Paris ve Lille kentlerinde  mağazaları yağmaladılar.

RAID ismi verilen bir özel tim bölgeye görevlendirildi. Bordo ve Lille kentlerindeki olaylara müdahale eden tim, eylemciler karşısında oldukça zorlandı.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yaşanan şiddet olaylarında 667 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise 249 polis ve jandarmanın yaralandığı bilgisi verildi.

Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre gece saatlerinden itibaren protestoların şiddetinin artma ihtimaline karşı bölgede toplu taşıma seferlerinin 21.00’dan itibaren iptal edildiği duyuruldu. Kararın protestocuların dün belediye araçlarının ve kamu binalarının ateşe verilmesi nedeniyle verildiği belirtildi.

Fransa’da, bu akşam saatlerinde düzenlenmesi beklenen protestolar ve eylemler karşısında, 5 bini Paris’te olmak üzere ülke genelinde 40 bin polis görevlendirilecek. Eylemlerin daha çok artacağı bekleniyor.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : FRANSADA, ORTALIK, KARIŞTI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler