HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Mayıs 2024 Pazartesi Saat: 09:38

Dilan ve Engin Polat soruşturmasında '1 milyar' detayı

Engin ve Dilan Polat hakkındaki 'kara para' soruşturmasında yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde Dilan Polat'ın kozmetik ve sabun satışı ve influencer ücreti adı altında 1 milyar TL'lik işlem hacmine ula
Dilan ve Engin Polat soruşturmasında '1 milyar' detayı

Engin ve Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca yürütülen 'kara para' soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. 

Savcılığın yaptığı tespitlere göre, şüphelilere ait olan 60 şirket incelemeye alındı. 

Sabah'ın haberine göre, ünlü bir online satış platformundan 2021-2023 yılları arasında Dilan Polat LTD. ŞTİ.'ye milyonlarca liralık 'influencer' ücreti gönderildiği belirlendi.

ORGANİZE KARA PARA AKLAMA

Ayrıca Dilan Polat Güzellik Merkezi'nin yine aynı satış platformu ve kendisine ait web sitesi üzerinden kendi kozmetik ürün ve sabun sattığı bilgisi dosyada yer aldı. Polat'ın şirketine gönderilen influencerlık ücreti ile bu satışların toplam hacminin 1 milyar TL olduğu saptandı. 

Paraların Engin ve Dilan Polat'ın kendisi ve akrabaları üzerinde kurdukları onlarca şirket arasında aktarılıp, sonrasında nakit çekim yapılarak Engin Polat'ın sahibi olduğu şirkete elden yatırıldığı tespit edildi.

Şüphelilerin mal varlıkları ile mali durumunun uyumsuz olduğu belirlenirken toplam hacmi yaklaşık 1 milyar TL olarak belirtilen paranın ne kadarının gerçek ticari kazanımla elde edildiği, ne kadarının kara para olup aklanmaya çalışıldığı MASAK'ın hazırlayacağı raporla belirlenecek.

Kaynak:Odatv




Anahtar Kelimeler : Dilan, ve, Engin, Polat, soruşturmasında, '1, milyar', detayı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler