HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
1 Aralık 2023 Cuma Saat: 21:01

CAN GÜRZAP HAYATINI KAYBETTİ

Ünlü oyuncu Can Gürzap, birçok dizi ve filmle tanınan ve 79 yaşında hayata veda etti. Tiyatro dünyasında 52 yıldır aktif olan Gürzap, Devlet Tiyatrosu’nda uzun yıllar çalıştı ve vefat haberi Armağan Çağlayan tarafından duyuruldu.
CAN GÜRZAP HAYATINI KAYBETTİ

1944 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, tiyatro tutkunu bir ailede büyüdü ve ilk tiyatro eğitimini babası Reşit Gürzap’tan aldı. Eğitimine devam etmek için Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne katıldı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Londra’da çeşitli eğitimler aldı.

Türkiye’ye döndüğünde öğretmenlik ve yönetmenlik yaptı. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda müdürlük görevinde bulundu ve aynı zamanda İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nün kuruluşunda yer aldı. Tiyatro alanında büyük emek veren Gürzap, aynı zamanda radyo tiyatroları hazırladı, çeviriler yaptı ve senaryo yazdı.

Kendi adını taşıyan tiyatro topluluğunu kurduğu gibi “Dialog” adlı eğitim okulunda da öğretmenlik yaptı. Can Gürzap, Türkiye’deki birçok önemli yapımda yer alırken, sinema ve televizyon dünyasında da etkili bir kariyer sürdürdü.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler