HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Kasım 2023 Cumartesi Saat: 23:54

NOBEL ÖDÜLLÜ YAZAR DAVALIK OLDU

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı kapsamında yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık oldu.
NOBEL ÖDÜLLÜ YAZAR DAVALIK OLDU

Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı kapsamında yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyetinin keşif yaptığı açıklandı.

Taray Apartmanı babası tarafından yaptırılan Emrullah Çetin Taray, "Binanın sağlamlığı yönünden söylenecek çok bir şey yok. Bugün de bilirkişi heyeti geldi ve binada herhangi bir çatlak vesaire hiçbir şey göremedi.

Maalesef bazı art niyetli düşüncelerinden dolayı bizi mağdur duruma düşürdü" dedi. Apartman sakinlerinden Rolant Gilbert, "Orhan Pamuk bu binada ki 6 daireyi satın aldı. Amacı nedir bilmiyorum. Muhtemelen bütün binayı ele geçirip, yıkıp tekrar yaptırmak istiyor" şeklinde konuştu.

Beyoğlu'nda Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un da 6 dairesinin bulunduğu 50 yıllık Taray Apartmanı için riskli yapı kararı verilmişti. Kararın ardından Pamuk'un komşuları yapının güçlendirilmesi için dava açarak yıkılmaması için ihtiyati tedbir kararı aldırmıştı.

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşma da Taray Apartamanı'nın tahliye ve yıkılmasına ilişkin işlemlerin nihai karar verilene kadar durdurulmasına ve keşif yapılmasına karar verilmişti.

Taray apartmanına gelen dava hakimi ve bilirkişi ekibi binada incelemeye yaptı. Yurt dışında olan yazar Orhan Pamuk, inceleme yapılan binaya gelmezken tarafların avukatları ve bina sakinleri hazır bulundu.




Anahtar Kelimeler : NOBEL, ÖDÜLLÜ, YAZAR, DAVALIK, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler