HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
8 Ağustos 2023 Salı Saat: 14:29

ERKİN KORAY SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

82 yaşındaki usta sanatçı Erkin Koray hayatını kaybetti.
ERKİN KORAY SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

82 yaşındaki usta sanatçı Erkin Koray hayatını kaybetti. Dün akşam saatlerinde vefat ettiği bilgisi gelen usta sanatçı, uzun zamandır akciğeriyle ilgili rahatsızlıkları ile mücadele ediyordu. Bunun yanı sıra yaşlılığa bağlı sağlık sorunlarıyla uğraşan Erkin Koray, tüm bunlara daha fazla dayanamadı.

Anadolu rock müziğinin efsane isimlerinden olan Erkin Koray, Kanada'nın Toronto kentinde hastaneye kaldırıldı fakat tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

24 Haziran 1941 tarihinde Kadıköy, İstanbul'da dünyaya gelen Türk rock sanatçısı Erkin Koray, Anadolu rock, psychedelic rock ve hard rock türünde özgün eserler vererek kendine has bir tarzı olduğunu herkese gösterdi.

Kendi bestelerinin yanı sıra usta sanatçı, birçok türküyü de yeniden düzenledi.Özgün çalışmaları, doğu ve batı müziklerinde yaptığı çalışmalarla birçok müzisyeni etkiledi ve büyük hayran kitlesine ulaştı. Cemalim, Köprüden Geçti Gelin gibi çalışmaları ile Türk halk müziği, Nihansın Dideden, Kıskanırım gibi parçalar ile Türk sanat müziği eserlerini yeniden yorumlayarak, Anadolu rock tarzıyla buluşturdu.

"Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Şaşkın , Estarabim, Çöpçüler, Fesuphanallah, Mesafeler, Akrebin Gözleri, Öfke, Sevince, Aşkımız Bitecek, Anma Arkadaş, Sarhoş Gibiyim, Silinmeyen Hatıralar, Gönül Salıncağı, Seni Her Gördüğümde, Yağmur " gibi birçok esere imza attı.

Ayrıca 2010'da drama türünde, 3 sezon seyirci karşısına çıkan "Öyle Bir Geçer Zaman Ki" dizisi de Erkin Koray 'ın meşhur şarkısından aldı ismini.

Kanal D ekranlarında seyirci ile buluşan dönem dizisi tadında olan dizi, soluksuz 3 sezona imza attı. Dizinin hayranları, bu başarıda Erkin Koray'ın katkısının çok olduğunu, şarkısının gönüllere taht kurduğu için dizinin bu denli tuttuğunu belirterek, bir kez daha usta sanatçının boşluğunun doldurulamayacağının altını çizdiler. Sonuç olarak usta sanatçı ölümü ile tüm sevenlerini üzdü.




Anahtar Kelimeler : ERKİN, KORAY, SEVENLERİNİ, YASA, BOĞDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler