HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Temmuz 2023 Cumartesi Saat: 15:24

USTA SANATÇI HAYATINI KAYBETTİ

Birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol alan usta sanatçı Tanju Tuncel hayatını kaybetti.
USTA SANATÇI HAYATINI KAYBETTİ

Birçok dizi, sinema filmi ve tiyatro oyununda rol alan usta sanatçı Tanju Tuncel hayatını kaybetti. Bir süredir yaşamını bakımevinde sürdüren usta oyuncu 83 yaşında hayata gözlerini yumdu.

1940 yılında Adana'da doğan duayen sanatçı, İstanbul Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun olarak, kariyerine Gençlik Tiyatrosu'nda başlayan Tuncel, 60 yaş kanunuyla İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda emekli oldu.

Kariyer hayatına birçok dizi,sinema,tiyatro oyunu sığdıran oyuncu, vefatıyla oyuncu arkadaşlarını ve tüm sevenlerini yasa boğdu.

Usta sanatçının ardından yetenekli oyuncu ve komedyen Ata Demirer'de bu üzücü olay karşısında duygu ve  düşüncelerini şöyle aktardı: "Hayatımda tanıdığım en naif, en kendine has insanlardan... Hani kimisi 'ben buradayım!' der, 'bana bakın!' der, 'ben!' der... o hiç öyle değildi. Nur içinde yat Tanju Abla. Filmlerimiz, hatıralarımız baki..."

Usta sanatçının bu zamana kadar rol üstlendiği dizi,sinema ve tiyatro oyunlarının bir kaçı ise şöyle: Şaşıfelek Çıkmazı, Geniş Aile, Ruhsar, Sıdıka gibi dizilerde; ve Recep ve Zehra ve Ayşe, Duruşma, Eyyvah Eyvah seri filmleri,Beyaz Melek gibi filmlerde rol aldı.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ




Anahtar Kelimeler : USTA, SANATÇI, HAYATINI, KAYBETTİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler