HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
28 Mayıs 2023 Pazar Saat: 12:35

MERVE DİZDAR GURURLANDIRDI

Cannes Film Festivali'nde Türk oyuncu Merve Dizdar en iyi kadın oyuncu ödülünü aldı.
MERVE DİZDAR GURURLANDIRDI

HABER:FIRATCAN GÜL

Merve Dizdar Cannes’te Altın Palmiye kazanan ilk Türk kadın ödül oyuncu oldu.

Yönetmenliğini Nuri Bilge Ceylan'ın yaptığı ‘’Kuru Otlar Üstüne’’ filminde Nuray karakterini canlandıran Merve Dizdar filmde ki performansı ile En iyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu.

Dünyaca ünlü aktörler, yönetmenler Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği Kuru Otlar Üstüne filminde Nuray karakterine can veren Merve Dizdar’ı dakikalarca ayakta alkışladı.

Ödülünü almaya sahneye çıkan Merve Dizdar konuşmasında:  “A’dan Z’ye herkese ama en önemlisi bu karakteri güvenip bana verdiği için ve onunla çalışmak bir ayrıcalık olduğunu için Nuri Bilge Ceylan’a çok teşekkür ediyorum. Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nuraylar'ın duygusunu doğduğu günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen güzel tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.’’ ifadelerine yer verdi.




Anahtar Kelimeler : MERVE, DİZDAR, GURURLANDIRDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler