HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Ekim 2022 Perşembe Saat: 08:49

‘ANNE SÜTÜ BİR MUCİZEDİR’

1-7 Ekim Emzirme Haftası Nedeniyle Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda etkinlik düzenlendi.
‘ANNE SÜTÜ BİR MUCİZEDİR’

1-7 Ekim Emzirme Haftası Nedeniyle Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda etkinlik düzenlendi. 

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından organize edilen etkinliğe Sağlık Müdürü  Op.Dr.Dursun Tüzün, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Fatih Aydın, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr.Volkan Karabacak, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm.Dr.Özerhan Özer, Başhekim Doç.Dr.Hakan Timur, Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr.Mervegül Kaya ve ilgili personel ile öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün, katılımcılara hoş geldiniz diyerek anne sütünün öneminden bahsetti. “Çocuklarımızı özellikle ilk altı ay anne sütü ile beslemek çok önemli. Mümkünse iki yaşa kadar anne sütü ile beslemeliyiz. Anne sütü çocuklarımızı her türlü enfeksiyondan korur. Sindirim sisteminin gelişmesinde önemli bir yer tutar. Kısaca anne sütünün bir mucize olduğunu söyleyebilirim. Özellikle belirtmek istediğim bir husus daha var. Yalancı meme, emzik, biberon kullanan çocuklarda damak gelişimini bozuluyor. Biberonun kolaylığına alışan çocuk anneyi emmek istemiyor. Tıbbi bir gerekçesi yoksa biberon, emzik ve yalancı meme kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Sizlerin anne sütünün önemine ilişkin anne ve babalara verdiğiniz bilgiler sayesinde anne sütü ile beslenen çocuklar hastalıklardan, enfeksiyonlardan korunuyor. Biraz önce bahsettiğim gibi anne sütü gibi bir mucizeye sahibiz. Bu mucize hakkında insanları bilinçlendirmek gelecekte sağlık sistemimize olan ihtiyacı azaltacaktır. İnşallah farkındalık çalışmalarımızı genişleterek daha çok kişiye ulaşacağız. Hepinizin eline, emeğine sağlık arkadaşlar. Sözlerime son verirken hepinize çok teşekkür ediyorum.” diyerek katılımcıların 1-7 Ekim Emzirme Haftasını kutladı.

Tüzün’ün ardından Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr.Fatih Aydın, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr.Hakan Timur ve Yenidoğan Uzmanı Dr.Gözdem Kaykı anne sütünün önemine ilişkin birer konuşma yaparak hatırlatmalarda bulundu. 

Konuşmaların ardından Eğitim Hemşiresi Ebru Akdemir tarafından katılımcılara geçmiş yıllarda yapılan ve yapılması planlanan farkındalık çalışmaları hakkında bilgilendirme yapıldı. İyi dilek ve temennilerin ardından etkinlik sona erdi. nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : ‘ANNE, SÜTÜ, BİR, MUCİZEDİR’

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler