HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Haziran 2022 Çarşamba Saat: 08:00

GENEL SAĞLIK İŞ ORDU İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Genel Sağlık İş Sendikası Ordu İl Temsilcisi Seydahmet Kayhan görevine başladı.
GENEL SAĞLIK İŞ ORDU İL TEMSİLCİLİĞİ AÇILDI

Genel Sağlık İş Sendikası Ordu İl Temsilcisi Seydahmet Kayhan görevine başladı. Sendikanın Temsilcilik olarak faaliyete geçtiğini kamuoyuna duyurmak için açıklama yapan Genel Sağlık İş Sendikası Ordu İl Temsilcisi Seydahmet Kayhan, sendikanın gücünü çalışandan alan, tabandan gelen örgütlenmesiyle her geçen gün güçlenen genç ve dinamik bir sendika olduğunu ifade etti. Sağlıksız sağlık politikalarıyla halkın ve sağlık çalışanlarının tükendiğini söyleyerek, Genel Sağlık İş’in uygulanan yanlış politikalara ve hukuksuzlara karşı mücadele edeceğini belirtti.

“EMEĞİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Genel Sağlık İş’in vazgeçilmez ve devredilmez insan hak ve özgürlüklerinin korunması ve geliştirilmesi temelinde, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması ve Atatürk’ün ilke ve devrimlerine bağlı kalarak çalışma barışının sağlanması, kamu sağlık çalışanlarının temel hak ve çıkarlarının savunulmasını amaç edindiğini söyleyen KAYHAN,  Sendikamız sağlığı piyasalaştıran politikalara karşıdır, sınıf ve kitle sendikacılığı temelinde, Atatürk’ün başlattığı ulusal, kamucu ve halkçı sağlık politikalarını savunur. Çalışanlar arasında farklı çalışma biçimlerine karşı çıkar, kadrolu, güvenceli çalışma biçimini savunur.  Demokratik, laik, cumhuriyetimize, emeğimize, geleceğimize sahip çıkmak Atatürk ilke ve devrimleri ışığında birlikte yürümek için bir araya gelen Türkiye’nin Yükselen Sendikal Gücü, Kuvayı Milliyeci’lerin sendikasıdır” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİMİZ YETKİLİ SENDİKA OLMAK”

Türkiye’de uzun yıllardır devam eden içinde sağlık olmayan, sağlıksız sağlık politikalarının hem halkı hem de sağlık çalışanlarını tükenme noktasına getirdiğini öne süren KAYHAN, “Tavandan gelen ve sırtını siyasi partilere dayayan adeta siyasi partilerin arka bahçesi olmuş sendikaların bu sorunlara çözüm olması mümkün değildir. Genel Sağlık İş olarak bugüne kadar göstermiş olduğumuz duruşumuz nedeniyle ilimizde ve ülkemizde hızla üye sayımız artmaktadır. En kısa sürede ilimizde ve ülkemizde yetkili sendika olmak hedefimizdir. Sağlıkta bürokratik atamalar iktidar destekli sendikaların, siyasi parti il, ilçe, mahalle temsilcilerinin etkisi ile yapılmakta liyakatsiz atamalarla sağlık sitemi her geçen gün daha da kötüye gitmektedir” dedi.

“HUKUKSUZLUKLARA HESAP SORACAĞIZ”

Çalışanların özlük haklarını, toplumun sağlığının daha iyi noktalara getirmek için çalışması gereken sendikaların tavandan gelen örgütlenme yapısı ve siyasi parti baskısı nedeniyle siyasi partilerin sözcülüğünü yapar durumda olduğunu iddia eden KAYHAN, “Sendikal mücadele her zaman muhalif olmak durumundadır. İşte bu nedenle sendikamız sağlık çalışanlarının tercih noktası olmuştur. Her türlü baskı ve mobbinge rağmen Anamur Devlet Hastanesi, Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi,  İstanbul Sancaktepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi gibi pek çok yerde yetkili sendika olmuştur. Genel Sağlık İş olarak ilimizde de yetkili sendika biz olacağız. Sendikal çalışmalarda tüm sendikalara eşit mesafede olması gereken kurum idarecilerini buradan uyarıyoruz. Yapılan her türlü hukuksuzluğun karşısında gerek kamuoyu önünde gerekirse de adli mercilerde hesap soracağız.” 

      nHABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : GENEL, SAĞLIK, İŞ, ORDU, İL, TEMSİLCİLİĞİ, AÇILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler