HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Şubat 2022 Cuma Saat: 23:00

SMA TEDAVİSİNİN ÖDEME KAPSAMINA ALINDIĞI HABERLERİ YANLIŞ!!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, basında çıkan SMA hastalarının tedavisinin SGK ödeme kapsamına alındığı haberlerinin yanlış olduğunu duyurdu.
SMA TEDAVİSİNİN ÖDEME KAPSAMINA ALINDIĞI HABERLERİ YANLIŞ!!

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, basında çıkan SMA hastalarının tedavisinin SGK ödeme kapsamına alındığı haberlerinin yanlış olduğunu duyurdu. Adıgüzel açıklamasında şunları söyledi:

Bugün basında çıkan hastalarının gen tedavisinin geri ödeme kapsamına alındı haberi yanlıştır. Ailelerin kampanyalar düzenleyip yardımlar topladığı Zolgensma değil söz konusu olan. Zaten ödeme kapsamında olan Spinraza isimli ilacın ödeme şartları değişti. İnsanlara Umut tacirliği yapmayın. algı çalışması yapmayın. Defaatle önerilerde bulunduk gen tedavisinin ödeme kapsamına alınması da çok kolay. Yılda sadece 100 çocuğumuzun faydalanacağı bir tedavi. Bir senede 46 defa akaryakıta zam yaptınız bu zamlardan topladığınız paraların sadece 10 kuruşunu çocuklarımıza ayırsaydınız bu tedaviler yapılırdı. Zolgensma gen tedavisi Türkiye'de mümkün bunu yapacak hocalarımız var. Ancak sağlık Bakanlığı buna da izin vermiyor. Yani hem tedaviye izin vermiyorsunuz hem yurt dışında tedavi olmalarına ödeme kapsamına almıyorsunuz hem de almış gibi algı çalışması yapıyorsunuz.





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler