HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Kasım 2021 Çarşamba

SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ORDUSU SENDİKASI HEPSEN’E KATILACAK

Genel Merkezi Ordu’da bulunan Sağlık ve Sosyal Ordusu Sendikası, Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikasına (HEP-SEN) katılma kararı aldı.
SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET ORDUSU  SENDİKASI HEPSEN’E KATILACAK

Genel Merkezi Ordu’da bulunan Sağlık ve Sosyal Ordusu Sendikası, Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikasına (HEP-SEN) katılma kararı aldı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Ordusu Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Ümit Gürdal konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı;

23 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Olağanüstü Genel Kurul toplantımız sonucunda; sendikamızın, Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikasına (HEP-SEN) katılması kararı verilmiştir. Genel Kurul Kararımıza istinaden; değerli üyelerimiz ve kamuoyu ile bu basın bildirisini paylaşma gereği hasıl olmuştur.

HEP-SEN; 2020 yılında kurulmasına rağmen; üye sayısını hızla binli rakamlara taşımış,  her türlü demokratik hak arama enstrümanını kullanmaktan çekinmeyen genç ve dinamik ekibi ile her geçen gün kendini geliştiren bir yapılanma sürecindedir.  Hemşirelik ve aynı statüdeki meslek gruplarının hak kayıplarının ciddi boyutlara ulaştığı tespiti ile birlikte, HEP-SEN ile müşterek mücadelemiz bu birleşme kararının çok daha öncesine dayanmaktadır. 

 Son yıllarda sağlık çalışanlarının iş yükünün arttığı halde geliri azalmış, çalışanlar fazla mesailere dahi muhtaç hale getirilmiştir. Emekliliğe yansıyan net maaş asgari ücret seviyesine kadar düşmüştür. Sendikamızca; bilhassa ücret adaletsizliği konusunda önemli adımlar atılmıştır. Bilhassa döner sermaye adaletsizliğine karşı  yürüttüğümüz hukuki mücadelemize, HEP-SEN’in de omuz vermesiyle attığımız ve katılım sonrasında daha güçlü atacağımız adımlarla,  kısa zamanda somut başarı hedeflemekteyiz. Döner sermaye hesaplamalarına ilişkin; hukuka uygun ve adil olmayan performans ölçümü, mahsuplaşma işlemi ve hizmet alanı-kadro unvan katsayıları nedeniyle Danıştay nezdinde açtığımız davaları, son 5 yıla ilişkin oluşan hak kayıplarımızın telafisi talebiyle bireysel olarak açarak mücadelemizi daha güçlü ve etkin bir boyuta taşıyacağız. Bireysel atılması gereken adımlara ilişkin ayrıntılı bir yol haritası duyurusu paylaşacağız.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Ordusu Sendikası olarak 13 Ocak 2015 yılında başladığımız gerçek hak arama mücadelesini, Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası çatısı altında kararlılık ile sürdüreceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Bilhassa yeni göreve başlayan genç arkadaşlarımıza; üye, temsilci ve yönetici kademelerinde bulunarak HEP-SEN’e destek olmaları çağrısında bulunuyoruz.   HABER MERKEZİ

 

                      

 

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler