HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
29 Nisan 2024 Pazartesi Saat: 13:25

Yaşlılık Belirtilerini Önce Yüzünüzde Aramayın!

Dr. Yasemin Savaş, yaşlanma belirtilerinin en çok görüldüğü yerlerden birinin göğüs ve dekolte bölgesi olduğunu belirtiyor.
Yaşlılık Belirtilerini Önce Yüzünüzde Aramayın!

Yüze daha fazla önem verildiği için genellikle bu bölge gözden kaçar. 40 yaş üstünde başlayan bu değişim ile birlikte kadınlar dekolte giymekten kaçınır.

 

Daha genç bir görünüm için boyun ve dekolte bölgesine uygulanabilecek yöntemleri Dr. Yasemin Savaş Kliniği Koordinatörü ve Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş anlattı.

 

BOYUN BÖLGESİNDE NEFERTİTİ ETKİSİ

 

Dr. Savaş, boyun ve dekolte yaşlanmasını şöyle tanımlıyor: “Boyunda yaşlanmaya bağlı ortaya çıkan deformitelerde farklı mekanizmalar etkilidir. Yıllarla birlikte belirginleşen ve boyun bölgesine yaşlı bir görünüm veren dikey bantlar yani platismalar, klavikuladan başlayıp boyun bölgesini ve alt yüzü adeta bir battaniye gibi kaplayıp, alt yüzdeki bütün mimik kaslarını kapsayan bir kastır. Bu kas kasıldığı zaman yüzün alt bölgesindeki mimik kaslarını da aşağı doğru çektiği için yüzdeki sarkmanın bile nedeni olabilir. Bu sarkmanın etkisiyle hem yüze daha somurtkan bir ifade yerleşir hem de boynun estetik görünümünü bozar. Hem mimikler hem yaş hem de duruş bozuklukları ile ilgili olarak da bu kas güçlenir ve platisma kası kasılır, ardından bu istenmeyen görüntüler meydana gelir. Sadece konuşurken ortaya çıktıkları için de genelde farkına varılmazlar. Botoks tedavisi ile bu kasların gevşetilmesine Nefertiti Lift denir. Bu tedavi hem yüzün alt bölgesi yani jawline hattında hem de boyundaki dikey bantlarda ve boynun gençleşmesinde etkili bir tedavi sunar. Mısır kraliçesi Nefertiti'nin boynundan ilham alınarak oluşturulmuş  Nefertiti Lift bu kasların belirginliğini azaltır.”

 

BOYUN VE DEKOLTE BÖLGESİ İÇİN AMELİYATSIZ, AĞRISIZ MEDİKAL ESTETİK UYGULAMALARI

 

Dekolte üst kısmındaki deri daha ince olduğu için, genellikle vücudun diğer bölgelerinden daha hızlı yaşlanır. Dekolte bölgesini cerrahi olmayan yöntemlerle kişinin ihtiyacına yönelik farklı tedavi seçenekleri ile kısa sürede gençleştirmek mümkün.

 

Boyun ve dekolte bölgelerinin yeterince ilgi gösterilmeyen ancak bir o kadar da göz önünde bulunduğuna dikkat çeken Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, boyundaki ve dekolte bölgesindeki kırışıklıklar için yapılan tedavi yöntemlerinden bahsetti: “Bu bölgeler için botoks uygulamasının yanı sıra, yaşla beraber boyunda oluşan yatay çizgilere enjekte edilen hyalüronik asit bazlı dolgular, hücreleri aktive ederek protein sentezini sağlayan içeriğinde zengin kokteyl karışımları bulunan  mezolifting, elastikiyet kaybını, ince çizgileri hafifleten ve ciltteki genetik yaşlanmayı geri döndüren BBL ışık enerjisi ile cildin derin tabakalarında kolajen ve elastin üretimini tetikleyen ultrason ve radyofrekans altın iğne tedavileri ile boyun ve dekolte bölgesini canlandırmak, ince çizgilerin görünümünü hafifletmek, cildi sıkılaştırmak ve nem seviyesini artırmak mümkün.” 

 

BOYUN VE DEKOLTE BÖLGESİNE ÖZEL İLGİ GÖSTERMEYİ UNUTMAYIN 

 

Bayanların en dikkat çekici noktalarından biri olan dekolte bölgesinin deyaşlanma belirtilerine karşı oldukça hassas olduğunu söyleyen Dr. Yasemin Savaş, “Göğüs bölgesi çizgilenmesinin en önemli sebepleri yaşlanma, güneş hasarları ve yana doğru uzun süreli aynı pozisyonda yatmalardır. Dekolte bölgesinde güneşe ve yaşa bağlı bazen de genetik olarak çiller, lekeler meydana gelebilir. Bu sorunların tedavisi için de lazer teknolojilerinden faydalanılabiliyor. Sonuç olarak, yaşlanmanın belirtileriyle başa çıkmak ve gençliğimizi korumak için boyun ve dekolte bölgelerine de özel bir önem vermemiz gerektiğini unutmamalıyız. Uzman hekimlerin kişinin ihtiyacına göre önerdiği tedavileri ve günlük bakım rutinlerini takip ederek, genç görünümünüzü koruyabilirsiniz” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

 

HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler