HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
4 Nisan 2024 Perşembe Saat: 14:47

Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

Türk Kanser Derneği, bu yıl kanser haftasında “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” diyerek farkındalık çalışmalarını sürdürüyor.
Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarıyor

Kansere karşı farkındalık oluşturmak amacıyla belirlenen 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda sağlık kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve pek çok kurum kamuoyunu kanserle mücadele konusunda bilgilendiriyor.

 

Kanserin derin yaralar oluşturmasının önüne geçebilmek için erken teşhisin hayati önemine vurgu yapan Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman; “Önemli bir halk sağlığı sorunu olan kanser; dünyada ve ülkemizde sebebi bilinen ölümler arasında ikinci sırada yer alıyor. Erken teşhis edildiğinde tedavinin mümkün olduğu ve yaşam kalitesinin artırılabildiği kanser türleri olduğu düşünülürse korunmanın önemi daha da artmaktadır” dedi.

 

Derneğin hem kansere karşı mücadele için hem de kanser hastalarına destek olmak için gerçekleştirmiş oldukları ücretsiz hizmetleri ile ilgili de konuşan Burak Duruman, şöyle devam etti; “Derneğimiz erken teşhisleri mümkün kılabilmek ve herkesin sağlık taramalarına erişebilmesini sağlayabilmek için 81 ilde yaşayan tüm vatandaşlarımıza ücretsiz tarama hizmeti vermektedir. Kanserle mücadele eden hastalarımızın yanında olabilmek, bu süreçlerini sağlıklı bir şekilde tamamlayabilmelerine destek olmak için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. Tedavileri için bulundukları şehirden büyük şehirlere gitmek durumunda kalan hastalarımızın Mucizevi Konaklama ve Yaşam Merkezimizde ücretsiz olarak konaklamalarını ve tedavilerine davam etmelerini sağlamaktayız. Aynı zamanda hastalarımıza ücretsiz olarak ikinci görüş, psikolojik destek ve beslenme danışmanlığı gibi pek çok hizmet sunuyoruz. Ücretsiz tarama hizmetimizden de hastalarımız için sunmuş olduğumuz hizmetlerimizden de faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın tek yapması gereken derneğimizi aramak.”

 

Derneğin Sağlık ve Eğitim Direktörü Tuğçe Kuştur da kanser rakamlarındaki artışların önüne geçebilmenin farkındalık ile mümkün olduğunu belirterek Türkiye’nin kanser karnesi ile ilgili şunları aktardı: “Dünyada yaklaşık her 6 ölümden birinin, ülkemizde ise her 5 ölümden birinin kanser nedeniyle gerçekleştiği görülmekte. Her yıl yaklaşık 20 milyon yeni kanser vakası olduğu görülürken ne yazık ki yaklaşık 10 milyon kişi kanser nedeniyle hayatını kaybetmekte. Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı’nın son raporuna göre ise 2050 yılında dünya genelinde 35 milyondan fazla yeni kanser vakası olacağı öngörülmektedir, bu da 2022 yılına göre yüzde 75’lik bir artışa karşılık gelmektedir. Aynı raporda ülkemizde 2022 yılında 240 bin kanser vakası olduğu görülmekte. Benzer seyir devam ettiği takdirde ne yazık ki hepimizi üzen tablolar ile karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır. Bu yüzden kansere karşı farkında olup sağlık taramalarının düzenli yaptırması çok çok önemli. Farkındalıkla kansere meydan okuyalım, umudu birlikte büyütelim.”

 

Kaynak : PHA





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler