HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
10 Mart 2024 Pazar Saat: 21:52

Ramazan öncesi kan bağışı…

Ramazan ayında kan bağışının neredeyse durma noktasında gelmesinden dolayı Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi, Kızılay’ın stoklarına katkıda bulunmak için kan bağış kampanyası düzenledi.
Ramazan öncesi kan bağışı…

Kış dönemi ve Ramazan ayı dolayısıyla azalan kan stoku için Ünye Özel Çakırtepe Hastanesi, Kızılay ile işbirliği yaparak kan bağışı kampanyası düzenledi.

Hastanenin giriş katında düzenlenen kan bağış kampanyasına, hastane personeli, hasta yakınları, hekimler, hemşireler, Durak Fındık personelleri, Dost Fındık personelleri ile vatandaşlar destek verdi. 

Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Coşkun kan bağış kampanyasında yaptığı konuşmada şunları kaydetti; 

Bu bir seferberlik…

“Bire bir olarak arkadaşlarımızla görüştüğümüzde Kızılayımızın kan stoklarının azaldığını söylemiştik. Kızılay’ımız herkese lazım. Her an Kızılay’ın bir kan torbasına ve bir kan ünitesine ihtiyacımız olabilir. Bu bilinçle yola çıkarak bizde Çakırtepe Hastanesi olarak biz katkımız olsun dedik. Kızılay ile yaptığımız görüşmede stantları hastanemize kurduk. Sonra da vatandaşlarımıza ve personellerimize burada kan bağışı yapmaları konusunda çağrı yaptık. Bağış konusunda görüyoruz ki vatandaşlarımız çok duyarlı davranıyorlar. Herkes bu konuda sanki birbiri ile yarış içerisinde. Ben özellikle Durak Fındığa gönderdikleri 20 kişi için, Dost Fındığa gönderdikleri 7 kişi için, diğer kuruluşlara gönderdikleri vatandaşlar için ve kan bağışında bulunan vatandaşlarımız için çok teşekkür ediyorum. Bu bir seferberlik aslında… Kan stoklarının azalmasının ve tekrar yerine konulması konusunda bir seferberlik. Bu seferberliğe de Ünye halkı gayet yerinde cevap veriyor. İnşallah bugün beklediğimizin üzerinde kan stoklarımızı doldurmuş olacağız. 

Kan bağışını düzenli olarak insanlarımızın sık sık yapması lazım 

Çünkü kan her zaman önemli bir ihtiyaç. Tedariki sadece insan olan bir ihtiyaç ve bu tedarikin sağlanmasında Kızılay aracı rolü oynuyor. Vatandaşın direkt hastaneye giderek kan vermesinin hiçbir anlamı yok. Çünkü alamıyorlar ancak Kızılay’a bağışlarsa, Kızılay vasıtasıyla insanlara ve hastalara şifa olarak dağıtılıyor. Onun için hastalarımızın Kızılay’a müracaat ederek devamlı belirli aralıklarla kan bağışında bulunmaları konusunda çağrı yapıyorum. Kızılay’a sahip çıkmak hepimizin bir vatandaşlık görevi. Yarın hangi hastamızın ne kadar kana ihtiyacı olduğunu bilemeyiz. Onun için öncesinde bu bağışı hepimizin yapması lazımdır. 

Bu kampanya bizim 4. kampanyamız

Bugün yapmış olduğumuz kan bağışı kampanyamız yanılmıyorsam 4. kampanyamızdır. Biz devamlı bu konuda duyarlı olmaya çalışıyoruz. Hem hastane yönetimi hem de hastane personeli olarak bu konuda elimizden geldiği kadarıyla duyarlı olmaya çalışıyoruz. Çünkü sahada çalışan insanlar olarak bir kan ünitesinin ne kadar acil ihtiyaç olduğunu bilen grupta yaşıyoruz hekimler ve sağlık personeller olarak. Bu nedenle de hastane olarak bu görevin bilincindeyiz.  Bu son değil 4’üncüsü ve bundan sonra da devamlı yapmayı düşünüyoruz. Kızılay’ımız yeterli stoka ulaşıncaya kadar bu çağrılarımız hep devam edecektir. 

Tüm vatandaşlarımıza, bu konu da ilgi gösteren tüm kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyorum. İyi ki Kızılay’ımız var, iyi ki vatandaşlarımız var ve biz bu kan bağışını ısrarla yapmaya devam edeceğiz.”

MÜCAHİT GÜLER




Anahtar Kelimeler : Ramazan, öncesi, kan, bağışı…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler