HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
30 Ocak 2024 Salı Saat: 12:54

Yetersiz Uyku Hastalık Riskini 3 Kat Artırıyor!

Prof. Dr. Vural Fidan Uyarıyor: Yetersiz Uyku Hastalık Riskini 3 Kat Artırıyor.
Yetersiz Uyku Hastalık Riskini 3 Kat Artırıyor!

Uyku uzmanı Prof. Dr. Vural Fidan, yaptığı açıklamada, günde 7 saatten az uyuyan bireylerin hastalık oranının 3 kat arttığını belirtti. Uyku süresinin önemine vurgu yapan Prof. Dr. Fidan, düzenli ve yeterli uyku almanın genel sağlık üzerinde kritik bir rol oynadığını ifade etti.

Uyku eksikliğinin bağışıklık sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu ve birçok kronik hastalığın riskini artırdığını belirten Prof. Dr. Fidan, özellikle kalp hastalıkları, obezite, diyabet gibi sağlık sorunlarıyla uyku eksikliği arasında güçlü bir ilişki olduğunu söyledi.

Ayrıca, beyin fonksiyonları üzerinde de olumsuz etkileri bulunan yetersiz uyku süresinin, konsantrasyon eksikliği, hafıza sorunları ve duygusal dalgalanmalara neden olabileceğine dikkat çekti. Prof. Dr. Vural Fidan, genel sağlığın korunması için yetişkin bireylerin gecede en az 7-9 saat arasında uyumasını önerdi.

Uyku düzeni ve süresine dikkat edilmesinin, sağlıklı bir yaşam sürmek için önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Fidan, kişilerin uyku alışkanlıklarını gözden geçirmeleri ve gerektiğinde uzman görüşü alarak uyku kalitelerini artırmaları gerektiğini ifade etti.



HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Yetersiz, Uyku, Hastalık, Riskini, 3, Kat, Artırıyor!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler