HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 13:52

RAHİM AĞZI KANSERİ ARTIŞ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR!

Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mine Dağgez, rahim ağzı kanserinin genç kadınlarda sıkça görülen bir hastalık olduğunu belirtti.
RAHİM AĞZI KANSERİ ARTIŞ GÖSTERMEYE DEVAM EDİYOR!

Dağgez, hastalığın özellikle 30-44 yaş arasında artış gösterdiğini ifade etti. Kadınlarda görülen rahim ağzı kanserinin erken teşhisinin önemine vurgu yapan Opr. Dr. Dağgez, bu kanserin tarama ve aşıyla önlenebilen bir hastalık olduğunu söyledi. Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan ulusal tarama programına katılmanın önemine değinen Dağgez, özellikle 30-65 yaş arasındaki kadınların düzenli kontrollerini yaptırmalarını önerdi.

Hastalığın aşısının bulunduğunu ve özellikle 9-14 yaş arası kız ve erkek çocukların aşılanmasının etkin bir koruma sağladığını belirten Dağgez, ayrıca tarama ve aşıya katılmayan kadınlarda hastalığın ileri evrelerde saptanabileceğini ve rahmi kaybetme riski taşıdığını dile getirdi. Kadınlara düzenli tarama ve aşı olmaları çağrısında bulunan Dağgez, rahim ağzı kanserinin erken teşhisinin can kayıplarını önleyebileceğine dikkat çekti.


HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : RAHİM, AĞZI, KANSERİ, ARTIŞ, GÖSTERMEYE, DEVAM, EDİYOR!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler