HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
21 Ocak 2024 Pazar Saat: 13:00

Grip vakaları arttı!

Grip Vakalarında Artış! Uzmanlardan Kalori Uyarısı ve Bağışıklığı Güçlendiren Besinler
Grip vakaları arttı!

Son dönemde grip vakalarında artış gözlemlenirken, uzmanlar kalori alımına dikkat edilmesi ve bağışıklığı güçlendiren besinleri tüketmeyi öneriyor. Diyetisyen Gülçin Işık, grip veya soğuk algınlığına karşı korunmak veya bu hastalıklardan hızlı kurtulmak için düşük kalorili diyetlerden kaçınılması gerektiğini belirtti.

Özellikle kış aylarında bağışıklık sisteminin zayıflamasının, yetersiz beslenme ile birleştiğinde vücudu mikroplara karşı savunmasız bırakabileceğine dikkat çeken Işık, hastalık döneminde normalden daha yüksek kalorili beslenmenin önerilebileceğini vurguladı. Ayrıca, günlük enerji ihtiyacının yanı sıra yeterli sıvı alımının önemli olduğunu ve su tüketiminin 2.5-3 litre civarında olması gerektiğini söyledi.

Beslenme planında C vitamini içeren yiyeceklerin önemli bir rol oynadığını ifade eden Işık, portakal, greyfurt, kivi, mandalina, limon, kuşburnu gibi meyvelerin günlük beslenmede yer alması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, çinko ve selenyumun bağışıklık için önemli mineraller olduğunu belirterek, deniz ürünleri, soğan, sarımsak, kırmızı et, kabak çekirdeği, chia tohumu gibi besinlerin tüketilmesini önerdi.

Hastalıkla mücadelede etkili olan zencefilin önemine de değinen Işık, zencefilin antiseptik, antiinflamatuar, balgam söktürücü ve toksin atıcı özelliklere sahip olduğunu belirtti. Kakulenin hastalıklara karşı tam bir kalkan görevi gördüğünü ve kekik ile birlikte öksürüğü yatıştırıcı etkiye sahip olduğunu aktardı.

Işık, et/kemik/tavuk suyunun amino asit kaynağı, kollajen içeriği ve besleyici özellikleri ile çorba olarak tüketilmesinin önerilirken, sarımsak ve soğanın doğal antibiyotik özelliklere sahip olduğunu ve bu besinlerin çorbalar veya yemeklerde kullanılmasını tavsiye etti. Ayrıca, işlenmiş gıdalardan, alkol ve sigaradan uzak durulması gerektiğini belirtti.



HABER MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : Grip, vakaları, arttı!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler