HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
17 Ocak 2024 Çarşamba Saat: 15:14

Bakan Koca’dan Üst Solunum Yolu Şikayetleri Konusunda Uyarı!

"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Karşı Uyarıları Paylaştı"
Bakan Koca’dan Üst Solunum Yolu Şikayetleri Konusunda Uyarı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'nın üst solunum yolu enfeksiyonlarına dair uyarılarını paylaştı. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Prof. Dr. Kara'nın bu aylarda görülen üst solunum yolu şikayetlerindeki artışı değerlendirdiğini ve alınması gereken önlemleri anlattığını belirtti.

Prof. Dr. Ateş Kara, son aylarda artan hasta sayısı ve hastane başvurularının artışına dikkat çekerek, bu durumda etkili olan üç ana faktörü açıkladı. Bunlar arasında solunum yollarını etkileyen RSV virüsü, influenza (grip) ve koronavirüs olduğunu belirtti. Kara, özellikle kalabalık ortamlarda ve dış mekanlarda mikroorganizmalarla temasın söz konusu olduğu durumlarda ellerin sık sık yıkanması gerektiğini vurgulayarak, ayrıca kalabalık ortamlarda yüz ve burunla teması sınırlamak için el temasından kaçınılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca, hafif solunum yolu şikayetleri olan kişilerin maske takarak enfeksiyonu başkalarına bulaştırmama sorumluluğunu taşıması gerektiğini ifade eden Kara, grip aşısının da bu dönemde etkili bir koruma sağlayabileceğini belirtti. Bu uyarılarla birlikte, Bakan Koca ve Prof. Dr. Ateş Kara, kamuoyunu enfeksiyonlardan korunma konusunda bilinçli olmaya çağırdı.


HABER MERKEZİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler