HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 13:41

"Vücudumuzun Kahramanı: Bağışıklık Sistemi!

Ordu Tabip Odası Başkanı ve aynı zamanda Uzman Dr. Ali Coşkun konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bağışıklık sistemi, vücudu zararlı mikroorganizmalardan koruyan bir savunma sistemidir, dedi.
"Vücudumuzun Kahramanı: Bağışıklık Sistemi!

Grip ve benzeri solunum yolu enfeksiyonları, mevsimsel olarak yaygın olan hastalıklardır ve birçoğumuz bu rahatsızlıklarla karşılaşmışızdır. Ancak, son araştırmalar, hastalığın süresinin kişinin bağışıklık sistemi ve aldığı koruma önlemleriyle doğrudan ilişkili olabileceğini öne sürmektedir.

Ordu Tabip Odası Başkanı ve aynı zamanda Uzman Dr. Ali Coşkun  konu hakkında yaptığı açıklamada, "Bağışıklık sistemi, vücudu zararlı mikroorganizmalardan koruyan bir savunma sistemidir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi, hastalığın vücutta daha kısa süre kalmasına ve hafif semptomlara neden olmasına yardımcı olabilir" dedi.

Koruma Önlemleri ve Hastalık Süresi

Bununla birlikte, kişisel koruma önlemlerinin, hastalığın süresini etkileyebileceği de belirtiliyor. Maske kullanımı, el hijyeni, aşılar ve benzeri önlemler, hastalığın bulaşma riskini azaltabilir ve bu da hastalığın daha hafif geçmesine katkıda bulunabilir.

Uzman Dr. Ali Coşkun "Koruma önlemleri, sadece hastalığın yayılmasını önlemekle kalmaz, aynı zamanda kişinin hastalığı daha hafif atlatmasına da yardımcı olabilir. Bu nedenle, kişisel hijyen ve koruma önlemlerine dikkat etmek, genel sağlık durumunu güçlendirebilir" dedi.

Sonuç olarak, sağlıklı bir bağışıklık sistemi ve alınan koruma önlemleri, grip ve benzeri hastalıkların süresini etkileyebilir. Bu nedenle, bireylerin bağışıklık sistemlerini güçlendirmek ve koruma önlemlerine uymak, hastalıklarla mücadelede önemli bir rol oynayabilir.

Kış mevsiminde etrafımızda gördüğümüz ve sık sık tanık olduğumuz duyduğumuz durum Grip ve benzeri hastalıkların her zamankinden uzun sürmesi , zor iyileşmesi ve özellikle öksürüğün haftalarca gitmemesi

Bunun üç nedeni var :

1. Bu hastalıkların bu kadar uzun sürmesi aynı hastalığın eseri değil. Bir hastalığa yakalanıp , tam iyileşemeden, üstelik de vücut direncinin en düşük olduğu anda ikinci bir grip benzeri hastalığa yakalanmamız,  bu hastalıkları daha uzun süre vücudumuzda taşımamıza neden oluyor;  yani aslında muzdarip olduğumuz hastalık bir tane değil tam iyileşecekken ikinci hatta üçüncü hastalığın da vücudumuza bulaşmasıyla , hastalık semptomları devam ediyor, Uzuyor hatta öksürük semptomu haftalarca devam edebiliyor.

2. Özellikle Pandemi döneminde hepimizin ceplerinde yedekleri dahil olmak üzere taşıdığımız ve kendimizi korumaya alarak güvende hissettiğimiz maskeler, maalesef Pandemi bittikten sonra terk edilmiştir. Bu da damlacık enfeksiyonu nedeniyle bulaşmaları özellikle de market gibi kalabalık ortamlarda bulaşmaları ciddi oranda artırmıştır. O nedenle herkese en önemli tavsiyemiz, hele bu hastalık mevsimlerinde, maskelerimizi yine takalım, özellikle 70 yaş yukarı yaştakiler ve kronik hastalığı olanlar, gereken ortamlarda mutlaka maske takmalılar.

3. Vücut direncini en yüksek seviyede tutabilmek için öncelikle bol su içmek , uyku düzenini asla kısaltmamak, gece uykusunu iyi alabilmek ve C vitamini ağırlıklı meyve tüketmek çok önemlidir.

4. Vücut direncinin düşük olması durumunda, grip ve benzeri hastalıklar daha uzun süre devam edecektir o nedenle vücut direncimizi her daim yüksek tutmalıyız , özellikle kış aylarında koruyucu - sıcak giysiler içerisinde vücut ısımızı muhafaza etmeliyiz ve korumalıyız. Dışarı çıkarken başımıza mutlaka bere takmak da , vücut ısımızın muhafaza edilmesine büyük katkı sağlar. Böylece vücut direncimiz korun ur düşmez.

ÖZEL HABER : SELDANUR KILIÇ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler