HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
15 Ocak 2024 Pazartesi Saat: 10:35

ORDU'DA YOĞUN BAKIMDA ARTIŞ !

Ordu'da mevsimsel enfeksiyonlar nedeniyle acil servislerde yaşanan hızlı hasta artışı, yoğun bakım ünitelerini de etkiledi.
ORDU'DA YOĞUN BAKIMDA ARTIŞ !

 Ordu'da Alarm Verici Durum !

Özellikle viral enfeksiyon ve grip salgını, yoğun bakımda yatan hasta sayısında yüzde 30'luk bir artışa neden oldu.Ordu Tabip Odası Başkanı ve aynı zamanda uzman Dr. Ali Coşkun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yoğun bakımlardaki artışın ciddi bir salgın belirtisi olduğuna vurgu yaptı. Başkan Coşkun, salgın sürecinde alınması gereken önlemlere dikkat çekerek, toplumun bu konuda duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Uzman doktor, salgın sürecinde alınması gereken önlemlere de vurgu yaparak, yapılan uyarılara dikkat edilmesi durumunda yoğun bakımdaki hasta artışlarının kontrol altına alınabileceğini belirtti. Başkan Coşkun, sağlık otoritelerinin önerilerine uyulmasıyla birlikte bu zorlu sürecin daha etkin bir şekilde yönetilebileceğini dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde de gündemi meşgul eden ve insanları endişeye sokan bu salgın olaylarına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan bir açıklama gelmişti.

Sosyal medya hesabı X üzerinden açıklamada bulunan Koca : “Her yıl kış aylarında solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı semptomlarla acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir. Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda. Belli bir seviyeye ulaştıktan sonra bu başvuruların sayılarının azaldığını görmekteyiz. Bu hastalıkların büyük bir çoğunluğu, belirtileri 3 ila 10 gün içerisinde sonlanan; ağrı kesici, ateş düşürücü ilaçlarla çözebileceğimiz, beraberinde dengeli beslenme ve istirahatle üstesinden gelebileceğimiz hastalıklardır. Büyük çoğunluğu virüslerden kaynaklıdır. Antibiyotik kullanımı bunların birçoğunda fayda etmez. Üst solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı şikâyetlerde öncelikle başvuru yapmamız gereken sağlık kuruluşları aile hekimlikleri, işyeri hekimlikleri gibi birinci basamak sağlık kuruluşları olmalıdır.”  İfadelerine  yer verdi

HABER:SELDANUR KILIÇ




Anahtar Kelimeler : ORDUDA, YOĞUN, BAKIMDA, ARTIŞ, !

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler