HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
12 Ocak 2024 Cuma Saat: 09:12

BAKANDAN YALAN HABERE AÇIKLAMA...

Depremde "Kayıp Çocuk" İddialarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıklık getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'da düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde yakınlarını kaybeden çocuklarla ilgili yapılan iddialara yanıt verdi. Bakan Göktaş, konuşmasında kamuoyunu konuyla ilgili şeffaf bir şekilde bilgilendirdiklerini belirterek, kayıp depremzede çocuklar iddiasını reddetti.

Bakan Göktaş, "Deprem felaketinde hayatını kaybeden çocuklarımızın yakınlarıyla ilgili olarak, ilk günden itibaren kamuoyunu doğru ve şeffaf bir şekilde bilgilendiriyoruz. Bu süreçte ortaya atılan kayıp çocuk iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

Bin 912 çocuktan sadece bir tanesinin bile kayıp olmadığını vurgulayan Bakan Göktaş, "Çocukların kimlik tespitleri; Sağlık, İçişleri, Adalet ve Aile Bakanlığı ile tüm paydaşlarla birlikte titizlikle yapıldı. Her bir çocuğumuzun güvenliği ve durumu üzerinde hassasiyetle duruldu. Dolayısıyla, kayıp çocuk iddiası asılsızdır ve toplumumuzu yanıltıcıdır." şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, depremzede çocukların durumuyla ilgili olarak devletin tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalıştığını ve gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti. Ayrıca, vatandaşlardan gelen bilgiler doğrultusunda da titizlikle hareket ettiklerini belirtti…





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler