HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
11 Ocak 2024 Perşembe Saat: 13:16

Kadınlar İçin Göz Sağlığına Dair Önemli Bilgiler!

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeyda Atabay, kadınların karşılaşabileceği en sık görülen göz problemleri hakkında bilgiler verdi.
Kadınlar İçin Göz Sağlığına Dair Önemli Bilgiler!


Göz sorunları, toplumun her iki cinsiyetini de etkileyebilir; ancak bazı göz rahatsızlıkları kadınlarda daha yaygın görülmektedir. İşte kadınların sıkça karşılaşabileceği göz problemlerinden bazıları:

1. Kuru Göz Sendromu: Özellikle menopoz sonrasında kadınlarda sıkça görülen bu durum, hormonal değişikliklerin gözyaşı kalitesini etkilemesiyle kuru ve tahriş olmuş gözlere neden olabilir.

2. Katarakt: Yaşla birlikte ortaya çıkan katarakt, kadınlarda erkeklere kıyasla biraz daha yaygındır ve bulanık görüntüye neden olabilir.

3. Glokom: Her iki cinsiyeti etkileyen glokomun bazı türleri, özellikle kadınlarda daha sık görülür. Tedavi edilmediğinde görme kaybına yol açabilen bu durum, göz içi basıncının artmasına neden olur.

4. Maküler Dejenerasyon: Yaşa bağlı makula dejenerasyonu, kadınlarda daha yaygın olarak görülür. Retinanın merkezi olan makula etkilendiğinde zamanla görme kaybına neden olabilir.

5. Refraktif Hatalar: Yakını veya uzakları net görememe gibi durumlar, kadınları da etkileyebilir.

6. Presbiyopi: Yaşa bağlı olarak gelişen bu durum, hem erkeklerde hem de kadınlarda yakın nesnelere odaklanma yeteneğini etkiler.

7. Göz Alerjileri: Hormonal değişiklikler ve kozmetik ürünlerdeki alerjenlere maruz kalma nedeniyle kadınlar, göz alerjilerine daha duyarlı olabilir.

8. Göz Enfeksiyonları: Makyaj ve kontakt lens kullanımı, uygun hijyen sağlanmadığında enfeksiyonlara neden olabilir.

9. Retina Koşulları: Diyabetik retinopati gibi retina rahatsızlıkları, diyabeti olan kadınları etkileyebilir.

10. Göz Yorgunluğu: Uzun süre dijital cihazları kullanan kadınlar, göz yorgunluğu belirtileri yaşayabilir.

Op. Dr. Şeyda Atabay, bu göz problemlerinin erken tespiti için düzenli göz muayenelerinin önemine vurgu yaparken, sağlıklı bir yaşam tarzının göz sağlığına katkı sağlayabileceğini belirtiyor. Bu kapsamda, dengeli beslenme ve UV ışınlarından korunma alışkanlıklarının benimsenmesinin önemine dikkat çekiyor.


HABER MERKEZİ

 

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler