- 17:04 YILMAZ GÜVEN TAZELEDİ
- 12:00 FATSA’DA TARİHİ TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
- 10:44 “Durugöl’deki eski çöp alanı beton değil, yeşil alan olmalı!”
- 17:03 Kıranlı: “Teknikerlik bir madalyadır, gururla taşıyacağız”
- 14:40 EMNİYET MÜDÜRÜ ACAR, GAZETECİLERİ KONUK ETTİ
- 14:18 Gece Yarısı Zammı Yolda
- 13:02 8. Olağan Genel Kurul 1 Kasım’da
- 11:10 EMEP, “Durugöl Mahallesi'ndeki eski çöp alanı yeşil alan olmalı!”
- 12:52 102. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü Yapıldı
- 12:46 “Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı vizyonuyla taçlandıracağız”
- 12:42 “Cumhuriyetimizin Kazanımları”
- 12:37 102. yıl coşkusu
- 12:51 Rektör Prof. Dr. Orhan Baş’ın Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı
- 12:47 Vali Muammer EROL’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
- 12:17 Çağdaş Demokratlar Platformu Güven Tazeledi
Fındık Fiyatı
DONDURMALARA YENİ DÜZENLEME!
Tarım ve Orman Bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'nde önemli değişikliklere gitti. Bu güncellemeler, dondurma üretiminden piyasaya sürülmesine kadar olan süreçte uyulması gereken teknik ve hijyenik standartları belirlemeyi amaçlıyor.
Yapılan değişikliklere göre, çeşnili dondurmada meyve veya sebze oranının kütlece en az yüzde 15 olması ve fındık, fıstık, ceviz, Antep fıstığı ve badem içeren dondurmada toplam çeşni oranının kütlece en az yüzde 5 olması gibi yeni kriterler getirildi.
Ayrıca, yeni tebliğe göre, 31 Aralık 2023'ten önce etiketlenen veya piyasaya sürülen ürünler, raf ömrü sona erene kadar piyasada bulunabilecek. Ancak, tebliğ kapsamında üretilmeyen ürünlerin etiketinde bu durumun belirtilmesi gerekiyor.
Yeni standartlar, 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi. Bu düzenleme ile dondurma endüstrisinde üretimden tüketime kadar geçen süreçte kalite standartlarının sağlanması ve tüketicilerin daha sağlıklı ürünlerle buluşması amaçlanıyor.
HABER MERKEZİ





