HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Aralık 2023 Çarşamba Saat: 17:28

KİVİ İLE SAPASAĞLAM KEMİKLER!

Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan Kivi'nin Kemik Sağlığına Etkisi Hakkında Bilgiler Verdi.
KİVİ İLE SAPASAĞLAM KEMİKLER!

Uzman Diyetisyen Rıdvan Arslan, kivi meyvesinin özellikleri ve sağlık üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi. Kivi, oval veya yumurta şeklinde, dikkat çeken dış görünüşü ve tüylü yapısıyla bilinen bir meyve. Genellikle parlak yeşil kabuğuyla öne çıkan kivi, içinde küçük, siyah tohumlarla dolu yumuşak ve parlak yeşil bir iç kısma sahip.

Kivi, aslen Çin'e özgü bir bitki olup tatlı ve hafif ekşi bir lezzete sahiptir. Özellikle C vitamini bakımından zengin olan bu meyve, aynı zamanda lif, vitamin K, E, potasyum ve folat gibi besin maddeleri açısından da zengindir. Yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve antioksidanlar bakımından zengin yapısıyla vücuttaki serbest radikallerle mücadele edebilir.

Rıdvan Arslan, kivinin taze olarak tüketildiğini, salatalarda, smoothie'lerde ve tatlılarda kullanıldığını belirtiyor. Ayrıca reçel, marmelat veya meyve sularında da tercih edilen kivi, kemik sağlığı için faydalı besinleri içerir ve bu sayede kemikleri destekleyebilir.

Kivi, K vitamini açısından zengin bir kaynak olarak öne çıkıyor. Kemik mineralizasyonunda rol oynayan K vitamini, sağlam ve sağlıklı kemiklerin oluşumunu destekler. Aynı zamanda kalsiyum ve magnezyum gibi mineralleri de içeren kivi, kalsiyumun kemik yapı taşı olduğunu ve kemikleri güçlü tutarken, magnezyumun da kemik mineral yoğunluğunu artırdığını ifade ediyor.

Antioksidanlar bakımından zengin olan kivi, vücuttaki serbest radikallerin neden olduğu oksidatif stresi azaltabilir ve böylece kemik sağlığını olumlu yönde etkileyebilir. Ancak uzmanlar, kivi tüketiminin tek başına kemik sağlığı üzerinde etkili olmayabileceğini vurguluyor. Dengeli bir beslenme programı, kalsiyum, D vitamini ve diğer mineralleri içeren bir diyet, düzenli egzersiz ve sağlıklı bir yaşam tarzının kemik sağlığı için kritik olduğunu belirtiyorlar.

 




Anahtar Kelimeler : KİVİ, İLE, SAPASAĞLAM, KEMİKLER!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler