HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Aralık 2023 Cumartesi Saat: 12:56

Bilgilendirme Çalışması Yapıldı

Ordu’da İl Sağlık Müdürlüğü İle İlaç Ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanlığı Koordinasyonunda, Antimikrobiyal Haftası Nedeniyle Farkındalık çalışmaları düzenlendi.
Bilgilendirme Çalışması Yapıldı

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) öncülüğünde akılcı antibiyotik kullanımına yönelik yürütülen çalışmalar ve bilgilendirmeler sonucunda, 2011'den bugüne antibiyotik tüketiminin yüzde 19 azalması sağlandı.

Ordu’da  İl Sağlık Müdürlüğü İle İlaç Ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkanlığı Koordinasyonunda, Antimikrobiyal Haftası Nedeniyle Farkındalık çalışmaları düzenlendi.

Farkındalık çalışmaları kapsamında Novada Alışveriş Merkezinde stand kurularak vataşlar bilgilendirildi. Hastanelerde hafta ilgili çeşitli faaliyetler ile vatandaşlara broşürler dağıtıldı .

Uluslararası son verilere göre, antibiyotiklere dirençli bakterilerin yol açtığı enfeksiyonlar nedeniyle her yıl dünyada yaklaşık 700 bin kişi hayatını kaybediyor. Antimikrobiyal direnç gelişimi önlenemez ve etkili antibiyotikler geliştirilemezse 2050'de yaklaşık 10 milyon insanın enfeksiyon kaynaklı yaşamını kaybedeceği belirtiliyor.




Anahtar Kelimeler : Bilgilendirme, Çalışması, Yapıldı

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler