HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
18 Kasım 2023 Cumartesi Saat: 23:19

BAKAN KOCA, ANTİBİYOTİK FARKINDALIK GÜNÜ HAKKINDA KONUŞTU

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca 18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü hakkında açıklamalarda bulundu.
BAKAN KOCA, ANTİBİYOTİK FARKINDALIK GÜNÜ HAKKINDA KONUŞTU

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca  18 Kasım Avrupa Antibiyotik Farkındalık Günü hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, sosyal medya hesabından konuya dair paylaşımda bulundu.

Bakan Koca, günün anlam ve önemine ilişkin şu açıklamayı yaptı: " Antibiyotikler bilinçli kullanılmalıdır. Bilinçli kullanılmazlarsa, enfeksiyonlara yol açan bakteriler antibiyotiklere karşı direnç kazanır. Bu durumda bile ölümcül hastalıkların tedavisi zorlaşabilir veya imkânsız hale gelebilir.

Antibiyotiklerin ateş düşürmek, ağrı dindirmek, virüslere bağlı enfeksiyonları tedavi etmek amacıyla kullanılmaları yanlıştır. Antibiyotiklerin, sadece bakterilere karşı etkili olduğu unutulmamalı.

Antibiyotikler, hekim önerisi ve reçete ile alınır. Enfeksiyonu en etkili biçimde tedavi etmek ve direncin ortaya çıkma riskini azaltmak için doğru dozda, doğru şekilde, reçeteye uygun zaman aralıklarıyla kullanılmaları gerekir. Bilinçsiz antibiyotik kullanımının günümüzde dünya genelinde bir halk sağlığı sorununa yol açtığını hatırlatmak isterim."

HABER: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler