HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Ekim 2023 Pazar Saat: 16:51

UZMANLAR UYARDI SAĞLIKLI UYKUNUN FORMÜLÜ KARANLIK ORTAM

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr.Vefik Arıca sağlıklı uyku için karanlık bir ortamda uyumamız gerektiğini açıkladı.
UZMANLAR UYARDI SAĞLIKLI UYKUNUN FORMÜLÜ KARANLIK ORTAM

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca sağlıklı uyku için karanlık bir ortamda uyumamız gerektiğini açıkladı. Prof. Dr. Vefik Arıca, “Işık açıkken uyumak, özellikle okula giden çocuklarda yorgunluğa neden olabilir” diyerek uyarıda bulundu.

Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, sağlıklı bir uyku için karanlık bir ortama ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

 Gece ışık açık yatılmasının melatonin hormonunun salgılanmasına engel olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Arıca, “Özellikle uyuduğumuz odada eğer ışık açık uyuyor isek ışık göz kapağından geçerek özellikle göz hücrelerini, beyin hücrelerini yorabilir. Özellikle gece bize uykuyu veren melatonin hormonunun salgılanmasını engelleyebilir” dedi.

 Melatonin hormonunun salgılanmamasının sağlıklı uykuya engel olduğunu anlatan Arıca, “Melatonin hormonu az salgılandığı zaman sabah yorgun kalkarız, uykumuzu almadan kalkarız. Sık sık uyanırız. Yorgun bir şekilde tatsız, tuzsuz uyku geçiririz. Bu nedenle ışık açık iken uyumamalıyız” ifadelerini kullandı.

Arıca, uykuda göz bandı takılması ve yatak odalarında koyu renkli perdelerin tercih edilmesinin önemine dikkat çekerek, “Işık açıkken uymak özellikle okula giden çocuklarda yorgunluğa neden olabilir” şeklinde konuştu.

EDİTÖR: MELTEM TİRYAKİ





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler