HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
23 Ağustos 2021 Pazartesi Saat: 02:03

BAŞKAN COŞKUN’DAN BAKANLIĞA AŞI SORUSU…

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, aşı karşıtlarına karşı yapılacak çalışmalarda hekimlerin bilgilenmesi için Sağlık Bakanlığı’na bazı sorular yöneltti. Ali Coşkunun konuyla ilgili açıklaması ve Sağlık Bakanlığ
BAŞKAN COŞKUN’DAN BAKANLIĞA AŞI SORUSU…

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, aşı karşıtlarına karşı yapılacak çalışmalarda hekimlerin bilgilenmesi için Sağlık Bakanlığı’na bazı sorular yöneltti.

Ali Coşkunun konuyla ilgili açıklaması ve Sağlık Bakanlığına sorduğu sorular şöyle; “Başından beri sağlık Bakanlığımızın fedakar neferleri olarak çalışan Türk hekimleri ve sağlık personelinin gayretli çalışmalarıyla, Pandemide başarılı sonuçlar alınmasına rağmen sahada başarılı sonuçların daha hızlı,  daha güvenilir ve daha çabuk alınması için Sağlık Bakanlığımızın bilgisi dahilinde olmak kaydıyla, bazı bilimsel istatistiklerin mutlaka tüm hekimlerle paylaşılması gerektiğine inanmaktayız.

Sahadaki veriler ile ilgili sorularımızı  Sağlık Bakanlığımıza arz ederiz :

1. Bu gün itibariyle kesin koruma sağladığı düşünülen üçüncü doz aşı yaptıranlar ve dördüncü doz aşı yaptıranların illere göre değişen sayısı ve yüzdesi nedir? Eğer bu bilinirse her ildeki sağlık otoriteleri ve sağlık personelleri bu tablonun vehametine göre hedefe yönelik aşı ikna çalışmaları yapabilirler, halkımız da daha çabuk ikna olur ve aşı yaptırmayanlar da aşı olmaya başlar.

2. Ülkemizde aşının ikinci dozu uygulandığından beri yoğun bakımlarda yatan hastaların aşısız, iki doz aşılı, üç ve dört doz aşılı vakalar olmak üzere illere göre değişen sayısı ve yüzdesi nedir?

3. Giderek yükselen ölüm sayıları da dikkate alındığında ülkemizde aşının ikinci dozu uygulandığından beri ölenlerin aşısız, iki doz aşılı, üç doz aşılı, dört doz aşılı vakalar olmak üzere illere göre değişen sayısı ve yüzdesi nedir?

Eğer bunlar tüm hekimler tarafından şeffaf olarak bilinirse yani ikinci ve üçüncü soruların cevapları bilinirse  sahadaki tüm hekimlerle bilimsel istişarenin gücüyle daha güzel bir yol haritası çizilebilir, aşı karşıtlarına da en güzel ve etkili bir bilimsel cevap verilebilir. Böylece hem bölgemizde hem de tüm ülkemizde insanımızın da aşıya olan güveninin de artacağı, kafa karışıklığını gidereceği ve bilimsel otoriteyi tek ses olarak yeniden sağlayacağı aşikardır.

4. Çocuklarımız yönüyle COVID-19 istatistikleri hakkında sahada hekimlerin bir kısmı maalesef hiçbir şey bilmiyor. Bu konuda da illere göre değişen covid 19 çocuk vakalarının mutlaka açıklanması, sayı ve yüzdelik vaka oranlarının bilinmesi lazımdır. Vakaların ne kadarının hastaneye ne kadarının yoğun bakımlara yattığı, hatta ne kadarının vefat ettiği, bunların yaşlara göre dağılımının da ne olduğu bilinmesi lazım ki, aşıların hangi çocuk grubuna yapılacağının bilimsel bir veri olarak gösterilmesi tüm hekimlerin şahitliğiyle mümkün olabilsin ve bunun da tüm hekimlerle paylaşılması, sahada aşı başarısını daha da artıracaktır.

5. Hepimiz bilime, aşının koruma gücüne ve her şeyden de öte Devletimize ve Sağlık Bakanlığımıza inanan, bu ilkelerle yetişmiş Türk hekimleriyiz. Fakat sahada çalışırken, vatandaşlarımızı geleceğe dönük bilimsel gelişmeler hakkında bilgilendirirken bu istatistik bilgilerden eksik kalıyoruz. Oysa bu bilgiler tüm hekimlerle paylaşılsa, işimiz daha kolaylaşacak ve Sağlık Bakanlığımız ile vatandaşımız arasındaki köprü görevini de layıkıyla yerine getirmiş olacağız.

Tüm bu istatistik bilimsel verilerin bilinmesi ülkemizin fedakar hekimlerinin de aşı için aslında halkımıza daha faydalı ve başarılı olmasına , aynı zamanda illerde bu işler için fedakarca çalışan sağlık müdürlüklerinin de , kurumlarda çalışan hekim ve sağlık personellerinin de, bu faaliyetlerde  daha başarılı olmalarına neden olacaktır.

Bu nedenle bu verilerin bir an önce tüm hekimlerle paylaşılmasını Sağlık Bakanlığımızdan arz ve talep ediyoruz.”





Anahtar Kelimeler : BAŞKAN, COŞKUN’DAN, BAKANLIĞA, AŞI, SORUSU…

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler