HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Eylül 2023 Cumartesi Saat: 15:23

"REÇETE TÜRKÇE OLMALIDIR"

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Ali Coşkun, E-Reçetem uygulamasında Türkçenin yanı sıra 5 farklı yabancı dilin yer almasının milli menfaatlerle çelişeceğini belirterek Bu uygulama hepimizi rahatsız etmiş ve üzmüştür dedi. Ali Coş
"REÇETE TÜRKÇE OLMALIDIR"

Ordu Tabip Odası Başkanı Uzm.Dr. Ali Coşkun, E-Reçetem uygulamasında Türkçe'nin yanı sıra 5 farklı yabancı dilin yer almasının milli menfaatlerle çelişeceğini belirterek "Bu uygulama hepimizi rahatsız etmiş ve üzmüştür" dedi.

Ali Coşkun, konuyla ilgili olarak yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

“Sağlık Bakanımız sayın Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 26.08.2023 tarihinde " E-Reçetem sistemine Türkçeden farklı olarak 5 dil seçeneğinin eklendiğini, amacının da uluslararası platformda sağlık turizmi nedeniyle doğan ihtiyaç sebebiyle olduğunu " duyurmuştur.

Ülkemizin hekimlerinin başarıları ve sağlık turizminde ülkemizin tercih edilmesi hepimize gurur vermektedir.

Öte yandan Devletimizin resmi dili Türkçedir ve ülkemizin hekimlerinin yazdığı resmi evrak hükmündeki reçetelerde, güzel Türkçemizden başka bir dilin kullanılmasının önünün açılması, milli menfaatlerimiz ile çelişir düşüncesindeyiz. Sonuçta da bu durumun sağlık turizmine hiçbir katkısı olmayacağını düşünüyoruz.

Bir ülkenin dili aynı zamanda kimliğini ve egemenliğini gösterir. Bu ülkenin bağımsızlığına aşık hekimleri olarak bizler, hali hazırda Türkçe dışında isimler konularak ticaret yapılan dükkan-mağazaların güzel Türkçemizi tahrip etmesinin acısını her zaman yüreğimizde duyarken, bir de E-Reçetem için, sayın Sağlık Bakanımızın yaptığı 5 dil uygulaması hepimizi rahatsız etmiş ve üzmüştür.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 7 Şubat 1933 yılında söylediği gibi "Kesin olarak bilinmelidir ki, Türk milletinin dili ve milli benliği bütün hayatında hakim ve esas kalacaktır." sözü en önemli çıkış noktamız olmalıdır.

E-Reçetem uygulamasında Türkçeden başka dillerin yer aldığı bu uygulamanın yürürlükten kaldırılması ile ilgili gereğini, Türkiye Cumhuriyetimizin Sağlık Bakanlığımızdan talep ediyoruz. Saygılarımızla arz ederiz.”




Anahtar Kelimeler : "REÇETE, TÜRKÇE, OLMALIDIR"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler