HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
26 Temmuz 2023 Çarşamba Saat: 11:04

HEKİMLER BİRLİĞİ, “SAĞLIK TERÖRÜ BİTMİYOR!

4 kişi yaralandı, sağlık çalışanları iş bırakma kararı aldı.
HEKİMLER BİRLİĞİ, “SAĞLIK TERÖRÜ BİTMİYOR!

Rize Devlet Hastanesi'nin acil servisinde meydana gelen olayda, güvenlik görevlileri ve vatandaşlardan toplam 4 kişinin yaralandığı öğrenildi. Bu saldırı, bugün Samsun'da yaşanan bir benzer olayla birlikte, hastanelerdeki güvenlik önlemlerine yönelik kaygıları artırdı.

Son günlerde hastanelerde artan silahlı saldırılar, devlet kurumlarında çalışanlar ve vatandaşlar arasında endişe yaratmaktadır. Hastaneler, can kurtarmak ve sağlık hizmeti sunmak için var olan kurumlar olmalıyken, bu tür şiddet olayları nedeniyle adeta güvenliksiz batı film setlerine dönmüş durumdadır.

Bu olaylar, hastanelere silahlı insanların nasıl kolayca girebildiği konusunda ciddi bir güvenlik açığı olduğunu göstermektedir. Bu durum, hem sağlık çalışanlarının hem de hastaların güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bu tip saldırılar, hekimlerin, sağlık çalışanlarının ve vatandaşların can güvenliğini tehlikeye atmakta ve hastanelerin normal işleyişini olumsuz etkilemektedir.

Özellikle, valiliklerde, adliye binalarında ve alışveriş merkezlerinde alınan güvenlik önlemlerinin, sağlık kurumlarında neden yeterince alınmadığı konusu birçok kişi tarafından sorgulanıyor. Hastanelerde de benzer önlemlerin alınması, personel ve hastaların güvenliği açısından hayati önem taşıyor.

Bu endişe verici duruma tepki olarak, Rize Devlet Hastanesi yönetim kurulu, saldırının ardından bir günlük meşru iş bırakma kararı aldı. Bu eylem, hastane yönetimine, güvenlik önlemlerinin artırılması ve benzer olayların önüne geçilmesi yönünde ciddi bir çağrı niteliği taşımaktadır. Sağlık çalışanları, mevcut duruma itiraz ederek, bu tür saldırıların sürdürülemez olduğunun altını çiziyor.

Bir diğer tepki ise Hekimler Birliği’nden geldi. Hekimler Birliği tarafından yapılan basın açıklamasında, “Devlet kurumlarında çalışanların da vatandaşların da canları devlete emanettir. Hastaneler cana can katması gereken kurumlar olmalı iken son günlerde adeta vahşi batı film setlerine dönmüş durumdadır. Silahlı saldırganlar hastanelerimize elini kolunu sallayarak giriyor ve gerek hekimlerin gerekse sağlık çalışanlarının, vatandaşların canına kast ediyor. Valiliklerde, adliye binalarında, AVM'lerdeki güvenlik önlemlerinin aynısının sağlık kurumlarında alınmama sebebi nedir? Opr.Dr.Okay Kurtbay dün akşam bir hasta yakın tarafından saldırıya uğramış kaşı açılmış ve kafa travması geçirmiştir. Bu olayı kabul etmemiz mümkün değildir. Daha bir sene önce Konya'da Uzm.Dr. Ekrem Karakaya meslektaşımız hunharca katledildi. Bunun acısı kalbimizde ilk günkü gibi hissediyoruz ve yeni acılar yaşamak istemiyoruz. Sağlık kurumlarında şiddetin sonabulmasını talep ediyoruz. Gerek toplumda gerekse idarede farkındalığın oluşması ve dün yaşadığımız şiddet olayını protesto etmek için 26.07-2023 tarihinde Hekim Birliği Sendikası Yönetim Kurulunun almış olduğu meşru iş bırakma kararına katılıyor acil işlemler dışında her türlü sağlık hizmetini durduruyoruz. Artık yeter sağlıkta şiddet son bulsun.” ifadelerine yer verildi

Rize Devlet Hastanesi'nde ve Ordu Fatsa Devlet Hastanesi'nde yaşanan şiddet olayları, sağlık çalışanlarının ve hastaların can güvenliğini tehlikeye atacak şekilde arttığını belirten Hekimler Birliği, yetkililerin acilen harekete geçerek hastanelerde güvenlik önlemlerini artırmaları ve benzer olayların tekrar yaşanmasını engellemelerini bekleniyor.

 





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler