HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
6 Temmuz 2023 Perşembe Saat: 22:23

FAZLA GÜNEŞ YANIĞINA DİKKAT!

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte cilt sağlığına daha da özen gösterilmesi gerekiyor.
FAZLA GÜNEŞ YANIĞINA DİKKAT!

Güneşin fazlası cilt kanserine yol açabilir. Yaz aylarında güneşin etkisini daha fazla göstermesi ile birlikte Dermotolog Dr. Hilayda Karakök Kışla, yaz ayında dikkat etmemiz gereken unsurlar hakkında www.ordutribungazetesi.com'a açıklamalarda bulundu.

Yaz ayında güneşin olumlu ve olumsuz tarafları nelerdir sorusuna Dr. Hilayda Karakök Kışka ;” Yaz aylarında öncelikle kendimizi tanımamız gerekiyor. Eğer açık tenli birisi isek güneşten kaçınmamız lazım. Ama daha koyu tenlere sahip birisi isek yeterli miktarda güneşe çıkabiliriz. Güneş bizim D vitamini ihtiyaçımızı karşılar. Tek başına çok fazla olumlu etkisi olmaz güneşin bunları destekleyecek besinler ; Tereyağ, mantar, yumurta, balık, süt gibi gıdalar tüketmemiz gerekir." açıklamasında bulundu.

“DENİZE GİRERKEN DİKKAT”

Kuru ciltliler için önemli bir uyarıda bulunan Dr.Hilayda Karakök Kışla; "Cildimiz kuruyken denize girmememiz gerekir.Çünkü cilt kuru iken eğer ki bir cilt hastalığına yatkınlık varsa tuzlu su tahriş edebilir. Genelde yaz aylarında cildimiz daha yağlıdır. Ama kuruluk hissedersek mutlaka nemlendirici kullanmadan güneşe çıkmamalıyız." dedi.

“EN AZ 30 FAKTÖR”

Güneş kremi için önerilen mimimum faktör ile ilgili Karakök; “Genellikle 30 faktör ve yukarısı olmalıdır. Mutlaka eczacınızla konuşarak alınız. Çünkü şuan da piyasada pek çok farklı güneş kremi markaları var. Cildimizde güneş yanığını en fazla ; Yüz,baş,kafa derisi,omuzlar,boyun bölgesi ve kollarımız için kesinlikle güneş kremi kullanmamız lazım. Eski zamanlarda güneşe daha çok çıkmak tavsiye edilirmiş. Ama biz şuan da açık tenli insanlarda deri kanserlerinde yatkınlık olmasından dolayı sağlıklı güneş görün yanık olmasın aşırı miktarda güneşe mağruz kalmayın." açıklamasını yaptı.

“CİLT SAĞLIĞINA DİKKAT”

Cilt sağlığı için etkili unsurlar nelerdir sorusuna Karakök; ”Sağlıklı bir cilt nasıl beslendiğimiz, nasıl bir ortamda büyüğünüzle, nasıl bir çevrede yaşadığımızla çok alakalı ve tabiki cilt bakımı ve beslenme ile de çok alakalıdır. Açık tenli bir insanın görmesi gereken güneş ile Koyu tenli bir insanın görmesi gereken güneş yaşamadı gereken coğrafya, beslenmesi gereken gıdalar birbirinden farklılık gösteriyor." yanıtını verdi.


ÖZEL HABER/FIRATCAN GÜL




Anahtar Kelimeler : FAZLA, GÜNEŞ, YANIĞINA, DİKKAT!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler