HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Temmuz 2023 Pazar Saat: 13:15

30 Gram Yediğinizde Kalp Hastalıklarından Koruyor!

Çikolatanın haftada 1 kez olacak şekilde beslenme alışkanlıkları içerisinde tercih edilmesi kalp sağlığının korunması için oldukça önemli.
30 Gram Yediğinizde Kalp Hastalıklarından Koruyor!

Sağlıklı bir yaşam için uzmanların tavsiye ettiği gıdalar arasında çikolata da bulunuyor. Çikolatanın haftada 1 kez olacak şekilde beslenme alışkanlıkları içerisinde tercih edilmesi kalp sağlığının korunması için oldukça önemli. Çikolatanın daha az şekerli ve mümkün oldukça yüksek bitter oranlı olanlarından tercih etmek ise çikolatanın faydalarından yararlanmak için gerekli.

İşte çikolatanın insan sağlığına faydaları:

Stresten uzaklaştırır: Uzmanlara göre haftada bir kez 30 gram bitter çikolata tüketmek beynin stresle daha rahat başa çıkmasını sağlıyor. Stres beyni yorar ve vücutta vücudun sağlıklı işleyişine zarar verir. Stresten uzak kalmak için çikolata tükettiğiniz zaman çikolatanın içerisindeki antioksidanlar vücudunuzdan stresin olumsuz etkilerini temizler. 

Kilo vermeye yardımcıdır: Şekerli olduğu için kilo aldırdığı düşünülen çikolata, bitter çikolata olarak tercih edildiğinde kilo vermeye yardımcı olur. Çikolatanın içerisindeki kakao yağı içerdiği Omega yağ asitleri sayesinde kilo vermeye yardımcı olur. aynı zamanda çikolata enerji verici olduğundan metabolizmayı hızlandırır ve kilo verme hızını arttırır. 

Odaklanmayı sağlar: Çikolata öğrenciler tarafından tüketilmesi de tavsiye edilen bir gıdadır. Odaklanmaya yardımcı olan çikolata beyne giden sinir sinapslarının daha rahat iletim sağlamasına olanak tanır. Bu da bir düşünce ile meşgulken daha rahat şekilde odaklanmanıza yardımcı olur. Çikolatanın haftada 1 kez 30 gram olarak tüketilmesi aynı zamanda beynin genç kalmasına da yardımcı olur. 

Kemik ve dişleri kuvvetlendirir: Çikolatanın düzenli olarak tüketilmesi içerdiği kalsiyum sayesinde kemik ve diş sağlığını destekler. Ancak bu faydasından yararlanmak için çikolatanın şekersiz tercih edilmesi gerekmektedir. Beyaz şeker vücutta kalsiyumun işlenmesini zorlaştırır. 

Bağışıklığı güçlendirir: Çikolatanın ana maddesi olan kakao içerisinde C vitamini barındırmaktadır. Bu da çikolatanın doğal bir bağışıklık destekleyici olduğunu gösterir. Çikolata düzenli olarak tüketilmesi halinde özellikle kış aylarında karşı karşıya kalınan grip ve nezle gibi hastalıklara karşı koruma sağlar. 

Kalp sağlığını korur: Çikolatanın içerisinde yer alan kakao, kalp damarlarının rahatlamasını ve genişlemesini sağlayarak kanın rahat akmasını sağlar. Aynı zamanda kalp damarlarının gevşetilmesi ile kalp damarlarını temizleyen kakao hem kalp krizi hem de damar tıkanıklığı gibi hastalıklara yakalanma riskini en aza indirger. 

 




Anahtar Kelimeler : 30, Gram, Yediğinizde, Kalp, Hastalıklarından, Koruyor!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler