HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
11 Haziran 2023 Pazar Saat: 15:17

BİONTECH AŞISI'NIN MUCİTLERİ DAVALIK OLDU

Korona virüs salgınına yönelik aşı geliştiren ünlü doktorlar davalık oldu.
BİONTECH AŞISI'NIN MUCİTLERİ DAVALIK OLDU

HABER: MELTEM TİRYAKİ 

Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin kurduğu ve 7 milyon kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs salgınına karşı mRNA bazlı bir aşı geliştiren BioNTech'i zorlu bir hafta bekliyor. Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede kullanılan Comirnaty isimli aşıyı kullananların, aşının "kalıcı yan etkiler ve hasar" bıraktığı gerekçesiyle yargıya başvurmaları sonrasında BioNTech şirketi yarın Almanya'da yargılanacak.

Dünya çapında neredeyse 7 milyon kişinin ölümüne neden olan korona virüs salgınına karşı mRNA bazlı bir aşı geliştiren BioNTech’i zorlu bir süreç bekliyor.

Kovid-19 salgınına karşı geliştirilen ve Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede kullanılan Comirnaty isimli korona virüsü aşısını olanlar, aşının “kalıcı yan etkiler ve hasar” bıraktığı gerekçesiyle yargıya başvurdu.

İddialara göre bir sağlık çalışanının aşı olduktan sonra kalp ritminde bozukluk ve beyin sisi yaşadığı açıklandı.Yarın başlayacak yargı sürecinde kadının BioNTech’ten 150 bin euro (yaklaşık 3.7 milyon TL) tazminat istediği belirtildi.

Hamburg’da bölgesel mahkemesinde gerçekleşecek davanın bu yöndeki yüzlerce iddiadan biri olduğu ve iki hukuk şirketi tarafından açılan davalardan 1 milyon euroya kadar para talep edildiği belirtildi.

BioNTech yetkilileri, “Açılan davada davacı ve avukatları, korona virüsü aşısı ile görülen yan etkiler arasında net bir bağ gösteremedi” ifadesine yer verdi.




Anahtar Kelimeler : BİONTECH, AŞISININ, MUCİTLERİ, DAVALIK, OLDU

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler