HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
3 Haziran 2023 Cumartesi Saat: 22:19

OKULLARDA İLK YARDIM SEFERBERLİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı "İlk Yardım Eğitici Eğitimi Merkezi" ile 81 il millî eğitim müdürlüğünce yetkilendirilen, "İlk Yardım Eğitim Merkezi" bünyesinde sınıflarda ilk yardım eğitimi verildi.
OKULLARDA İLK YARDIM SEFERBERLİĞİ

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı "İlk Yardım Eğitici Eğitimi Merkezi" ile 81 il millî eğitim müdürlüğünde Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilen, "İlk Yardım Eğitim Merkezi" bünyesinde bulunan Ek Sınıflarda ilk yardım eğitim hizmetleri yürütülüyor.

Okullarda, işyerlerinde, evlerde, kısacası hayatımızın her alanında yaralanmalar ve yaşamı tehlikeye düşüren durumlarla karşılaşma olasılığımız bulunmaktadır. Toplumun ilk yardımın öneminin farkına varması ve ilk yardım eğitimi alması hayati önem taşımaktadır. İlk yardım eğitimi veren personelin bilgi ve beceri kazanımları sayesinde acil durumlar karşısında işyeri, ev, kreş, okul vb. ortamlarda ilk ve acil sağlık desteği ile ölüm, yaralanma ve sakatlıkların azaltılması amaçlanmaktadır. Ayrıca afet (sel, deprem) durumlarında ilk yardım müdahalelerinin can kayıplarını önlemesi açısından eğitimler, büyük öneme sahiptir. İlk yardım, zamanında ve bilinçli yapıldığında hayat kurtarmaktadır ve aynı zamanda da iyileşmeyi hızlandırmaktadır.

Süreç içerisinde pansiyonlu okullar, okul öncesi eğitim okulları ve özel eğitim okullarımızda görev yapan öğretmenlerimize yönelik ilk yardım eğitimleri öncelikli olarak devam etmektedir. Bakanlığımızın İlk Yardım Eğitim Hizmetleri Genelgesi doğrultusunda Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde faaliyet gösteren İlk Yardım Eğitim Merkezine ek olarak, Fatsa ilçesindeki Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu ile Ünye ilçesindeki Ünye Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde ilk yardım eğitimi ek sınıfları açıldı.

2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde toplam 1.633 öğretmen ve 8.225 öğrencimize, ek sınıfların eğitimi için ihtiyaç duyulan malzeme ve eğitim setleri de temin edilerek ilk yardım eğitimi verildi.

Bakanlığa ilk yardım eğitim faaliyetleri; eğitim ve çalışma ortamlarımızda sağlıklı şartların oluşturulması, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın sağlıklı bir eğitim ortamında yetiştirilmesi, okullarımızda meydana gelen yaralanma ve sakatlıklar ile ulusal sağlık harcamalarının azaltılması, okul sağlığı ve güvenli okul alanında küresel hedeflere ulaşma konusunda önem arz etmektedir.




Anahtar Kelimeler : OKULLARDA, İLK, YARDIM, SEFERBERLİĞİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler