HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
8 Temmuz 2021 Perşembe

VARİSE KARŞI ETKİLİ YAZ ÖNERİLERİ

Kalp ve Damar Cerrahisi Doç. Dr. Ahmet Arnaz, yaz aylarında güneşin ve sıcağın etkisiyle yakınmaların arttığı varise karşı 9 etkili öneride bulundu, önemli açıklamalar yaptı.
VARİSE KARŞI ETKİLİ YAZ ÖNERİLERİ

Sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olarak varisli damar gelişimini önlemenin ya da yavaşlatmanın mümkün olduğunu belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Arnaz, özelliklerde yaz aylarında artış gösteren varise karşı etkili önlemleri şöyle anlatıyor: 

Yaz aylarında güneş ve aşırı sıcaklar damarları genişletici etki yarattığından aşırı sıcaktan korunmaya özen gösterin. Bacaklarınızı soğuk su ile rahatlatın. 

Yüzmek varise karşı en etkili sporlar arasında yer aldığından, yazın bol bol yüzün. 

Günde 2 litre sıvı tüketmeye dikkat edin. Sıvı ihtiyacınızı çoğunlukla su ile karşılayın. 

Kanın bacaklarda birikmesini önlemek için uzun süre ayakta durmayın, özellikle ayaklarınızın üzerinde durmanızı gerektiren bir işiniz varsa, hareket edip, biraz dolaşarak düzenli molalar verin. 

Kan akışını artırmak ve damarlardaki basıncı azaltmak için gün boyunca bacaklarınızı belinizin üzerine birkaç kez kaldırın. 

Aşırı kiloluysanız veya hareketsiz bir yaşam tarzınız varsa, varisli damarların yeniden ortaya çıkma şansı daha yüksektir. Fazla kilodan kurtulmak kan damarlarınızdaki basıncı azaltacağından sağlıklı diyetle ve hareketle zayıflamaya çalışın.

Sigara içmek kan damarlarına zarar verir, kan akışını azaltır ve çok çeşitli sağlık sorunlarına neden olur. Bu nedenle tütün ürünlerinden kaçının. 

Dolaşımı iyileştirmek için sık sık hareket edin ve uzun süre hareketsiz oturmayın. 

Kan akışını kolaylaştırmak için belinizin çok sıkı olmadığından emin olun. Kan dolaşımını azaltabilen kuşak veya sıkı kemerli pantolon gibi sıkı giysiler giymeyin.




Anahtar Kelimeler : VARİSE, KARŞI, ETKİLİ, YAZ, ÖNERİLERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler