HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Mayıs 2023 Cuma Saat: 20:15

HASTANELERDE VATANDAŞLAR MAĞDUR DURUMDA

Özel hastanelerin çoğunda, ücretlerin vatandaşın ödeyemeyeceği rakamların üzerinde olması ve bu ücretleri öderken kredi kartı ile ödemede sorunların yaşanması son günlerde sıkça gündemde.
HASTANELERDE VATANDAŞLAR MAĞDUR DURUMDA

HABER: KÜBRA ÇAKIR


Özel hastanelerin çoğunda, ücretlerin vatandaşın ödeyemeyeceği rakamların üzerinde olması ve bu ücretleri öderken kredi kartı ile ödemede sorunların yaşanması son günlerde sıkça gündemde.


Murat Ocak isimli vatandaşımızın, 4 Mayıs 2023, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samsun’a geleceği gün, Samsun Özel Medical Park Hastanesi’nde yaşadığı olay konuya ilişkin bir örnek.


Murat Ocak, sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu canlı yayın ile sorununu dile getirdi.


Eşinin bir rahatsızlığı nedeniyle, bir hafta öncesinde alınmış randevuyla, Samsun’a çok erken saatlerde geldiklerini ve geldikleri günün öncesinde de tetkiklerin yapılıp, eşinin günübirlik bir operasyon geçirmesi için yatışı gerçekleştirileceğinden bahseden Murat Ocak, sigortası olmasına karşın 28.000 TL operasyon ücreti istediklerini belirtti.

 

25 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE

 

28.000 TL ücretin naklen ödenmesi gerektiğini, kredi kartı ile ödemeyi kabul etmediklerini belirten Murat Ocak: “28.000 TL bugün piyasada olan en büyük banknot ile ödemeye kalksanız bir desteden fazla, hiçbir cebe sığmaz. Kendilerine söylüyorum ben kredi kartı ile ödeme yapacağım. Kredi kartı ile ödemeyi kabul etmediler. Kredi kartı ile bu türlü ödeme kabul etmemek, Eski Türkiye'de, yaklaşık 25 yıl önceki Türkiye'de kaldı. O zaman çok hızlı bir enflasyon, çok yüksek bir banka komisyon faiz oranları vardı. Şimdi neden bunu kabul etmiyorsunuz?” dedi.

 

Samsun Özel Medical Park Hastanesi Müdür Yardımcısı Resul Yüksel ile görüşme sağlayan Murat Ocak, konuşmaları olmasına, rica etmesine rağmen kredi kartından ödemeyi kabul etmediklerini aynı zamanda hastanın tedavisini yapmadıklarının altını çizerek: “Görüşmüş olduğum Resul Yüksel Beyefendi Müdür Yardımcısına, üzerine ısrarla basa basa söyledim. Resul Bey ben hastamla buraya sizin isteğiniz üzerine kalktım, geldim ve 28.000 TL parayı kredi kartından buyurun alın dedim. 28.000 TL para değil. Sağlık için insanlar anında 128.000 lira parayı da bulabilir. O arada Resul Bey dedi ki ‘sizin doktorunuz Doç. Dr. Pervin Karlı Hanımefendi, sizin tedavinizi yapmayı imtina ediyor.’ Yani hastanıza alın ve gidin. Burada artık siz tedavi olamazsınız. Pervin Karlı Hanımefendi, benim eşimin, hastamın tedavisini yapmaktan imtina etti. Bunu söyleyen hastanenin müdür yardımcısı Resul Demir.” İfadelerini kullandı.

 

Durumun siyasi tarafına da vurgu yapan Murat Ocak, insanları endişeye soktuklarını, memleket, devlet batacak, mahvolacak şeklinde sandıklarından dolayı mı bunu reddediyorlar anlamaya çalıştığını söyleyerek konuşmalarına şu şekilde devam etti:

 

“Korkularının ne olduğunu biraz düşündüm. Ticaret yapan bir insanım. 28 bin lira parayı yaklaşık 40-45 gün sonra banka komisyonu ödenmez ise bankadan alıyorlar. Önümüzde seçim var. Bu ülkenin 45 günde batacağını mı düşünüyorsunuz dedim. Yazıktır, ayıptır. Bu memleketten yıllarca, 20 yıl boyunca, 25 yıl boyunca belki sağlık sektörüne katkı sağladınız, ciddi bir para kazandınız. Evet ülkemizde bir ekonomik kriz var. Evet ülkemizde bir belirsizlik var. Ancak bu memleket ne badireler atlattı ki bunu atlatamayacak.”

 

Bu olayın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Samsun'a gelişi ile aynı güne denk gelmesinin üzücü olduğunu, Cumhurbaşkanı’na inandığını, güvendiğini, bir vatandaş olarak sağlık sektöründen yararlanmanın en doğal hakkı olduğunu, bunun bedelini ödemenin de boynunun borcu olduğunu ileten Murat Ocak: “Medikal Park gibi kurumsal bir hastanenin, ben bu parayı 40 katıyla almayı kabul etmiyorum, hastanızı tedavi etmiyorum gibi söylemlerini anlayamıyorum. Siz bu parayı elden almak ile bana fatura kesmekten imtina ediyorsunuz. KDV ödememek, vergi ödememek için mi yapıyorsunuz? Yoksa 40 gün sonra, bankadan alacağım para değer kaybedecek diye mi bunu yapıyorsunuz? Cümlelerimin hiçbirine cevap bulamadım. Daha sonra doktor ve hastane benim hastamın tedavisinden vazgeçtiğini söylediler. Gerekirse paranın hepsini nakit de veririm ama ben bu olayı anlamak için bunun üzerine duruyorum dememe rağmen beyefendi bundan sonra 28.000 TL parayı da verseniz size bu hastanede tedavi yok cümlesini kurdu. Bunu da 2023 Türkiye'sinde esefle kınıyorum.” Açıklamasında bulundu.


Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Murat Ocak: “Sayın Cumhurbaşkanım, benim adım Murat Ocak ve bu anlattıklarım harfiyen Doğrudur. Hastanenin önündeyim, doktorun adı Pervin Karlı, bana bu cevapları veren kişi Resul Demir hastanenin müdür yardımcısı. Üzüntülüyüm, sinirliyim, asabiyim, gerginim. Bu bayram havasında olması gereken günde böyle bir olayla karşılaştığım için ciddi manada üzüntülüyüm.” İfadelerini kullandı.




Anahtar Kelimeler : HASTANELERDE, VATANDAŞLAR, MAĞDUR, DURUMDA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler