HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
2 Mayıs 2023 Salı Saat: 11:28

TON BALIĞI SAĞLIKLI YAŞAMI DESTEKLİYOR

Ton balığı doğal ve pratik protein kaynağı olmasının yanı sıra düzenli tüketildiğinde kalp ve beyin sağlığına olumlu etkide bulunurken hastalıklardan korunmaya yardımcı oluyor.
TON BALIĞI SAĞLIKLI  YAŞAMI DESTEKLİYOR

Türkiye’yi ton balığı ile tanıştıran Dardanel, 2 Mayıs Dünya Ton Balığı Günü’nü kutluyor. Deniz ürünlerinin ülkemiz sofralarında daha fazla yer alması için çalışan Dardanel, bu özel günde ton balığının sağlıklı beslenmedeki yeri ve önemine dikkat çekiyor. 

Ton balığının hem insan sağlığına olan katkısına hem de üretimini ve tüketimini sürdürülebilir hale getirme ihtiyacına dikkat çeken Dardanel, Dünya Ton Balığı Günü’nü kutluyor. Türkiye’yi ton balığıyla tanıştıran Dardanel; sağlıklı beslenmeye özen gösterenleri Atlantik ve Hint okyanuslarının tertemiz sularında yetişen balıklardan seçtiği ürünleriyle buluşturuyor. 

Dünyanın en çok sevilen ve tüketilen balığı olan ton balığının biyolojik ve ekonomik önemi ile sürdürülebilir denizciliğe dikkat çekmek amacıyla her yıl 2 Mayıs Dünya Ton Balığı Günü olarak kutlanıyor. Ülkemizde 39 yıldır Dardanel kalitesi ve güvencesiyle sofralara ulaşan ton balığı; lezzetinin yanı sıra yüksek besin değeri ve sağlığa sunduğu faydalar sebebiyle de tercih ediliyor. Kalorisi düşük, besin değeri yüksek bir gıda olan ton balığı, sadece okyanusların tertemiz sularında yetişen ve doğal avcılık ile yakalanan balıklarda bulunan selenyum minerali ile kompleks yağ asitleri içeriyor. 

Günlük protein ihtiyacının %47’sini karşılıyor

Doğal bir protein ve Omega 3 kaynağı olan Dardanel ton balığı, 100 gram tüketildiğinde günlük protein ihtiyacının %47’sini karşılıyor. Ton balığı aynı zamanda bağışıklık sistemi ile beden ve zihin sağlığını destekleyen mineraller, yüksek miktarda Omega-3 ve selenyum içeriyor. Bir kutu Zeytinyağlı Dardanel ton balığında 101 mg Omega-3 bulunuyor. Hiçbir koruyucu ve katkı maddesi içermeyen, %100 doğal olan Dardanel ton balığının içerisinde sadece ton balığı, çeşidine göre yağ, su ve az miktarda tuz bulunuyor. 

HABER  MERKEZİ




Anahtar Kelimeler : TON, BALIĞI, SAĞLIKLI, YAŞAMI, DESTEKLİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler