HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
20 Nisan 2023 Perşembe Saat: 15:54

ORDU DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NDEN 2 MİLYONUN ÜZERİNDE DİŞ TEDAVİ İŞLEMİ

Diş Hekimliği Fakültesi, son teknolojik sistemlerle donatılmış alt yapısı ve deneyimli kadrosuyla tam kapasite olarak günde yüzlerce hastaya sunduğu kaliteli hizmet ile bölgenin lokomotifi olma görevini sürdürüyor.
ORDU DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ’NDEN 2 MİLYONUN ÜZERİNDE DİŞ TEDAVİ İŞLEMİ

Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Sağlık Alanında Bölgenin Lokomotifi Olma Görevini Sürdürüyor
Diş Hekimliği Fakültesi, son teknolojik sistemlerle donatılmış alt yapısı ve deneyimli kadrosuyla tam kapasite olarak günde yüzlerce hastaya sunduğu kaliteli hizmet ile bölgenin lokomotifi olma görevini sürdürüyor.
Yaklaşık 13 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan ve 149 aktif ünit ile insan sağlığına daha geniş bir çerçevede hizmet sunan Diş Hekimliği Fakültesin 28 öğretim üyesi, 100 uzman araştırma görevlisi ve 500 öğrencisi ile eğitim faaliyetlerini yeni binasında sürdürüyor. Sahip olduğu preklinik, fantom ve ar-ge laboratuvarları ile teori ile pratiğin birleştirilmesine imkan sağlanan Fakültede 10 röntgen odası, 8 poliklinik, 2 lokal ve 1 genel ameliyathane, 80 kişilik seminer salonu, 5 adet 80 kişilik öğrenci amfisi ile kütüphane ve bilgisayar laboratuvarı bulunuyor.
2 Milyonun Üzerinde Diş Tedavi İşlemi
Sunduğu diş sağlığı hizmeti ile bölgesinde üst sıralarda yer almaya devam eden Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesinde 2022 yılında başvuran hasta sayısı 151 bin 545, diş tedavi sayısı 295 bin 846, cerrahi işlem sayısı 4 bin 207 olurken 2023 yılında ise bugüne kadar başvuran hasta sayısı 57 bin 841, diş tedavi sayısı 122 bin 249, cerrahi işlem sayısı bin 541 olarak verilere yansıdı. Bununla birlikte kurulduğu 2012 yılından bugüne geçen süre içerisinde Diş Hekimliği Fakültesine 808 bin 457 hasta başvurarak 2 milyon 233 bin 193 diş tedavi işlemi 34 bin 312 hastada ise cerrahi işlem gerçekleştirildi.
1 Mayıs’ta Başlıyor
Öncelikli olarak engelli bireylerin diş tedavileri olmak üzere genel anestezi gerektirecek diş ameliyatları ve diş tedavisi korkusu olan hastaların tedavilerinin gerçekleştirildiği Günübirlik Kliniği ve Engelli Ünitesi kliniğinde şu ana kadar haftada 1 gün olarak planlanan genel anestezi hastası alımı 1 Mayıs 2023 itibarı ile haftada 2 güne çıkarılarak bekleyen hasta sayısında büyük bir erimeyi sağlaması hedeflenmektedir.
Konu ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan, “Üniversiteler; eğitim, öğretim ve araştırma ile birlikte bilgi, beceri ve deneyimlerin uygulamalarla topluma aktarılmasında ve toplumun gelişmesine ayrıca ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmayı ilke edinen kurumlardır. Kamu odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi de her geçen gün artmakta olan ihtiyaca binaen yeterli sağlık hizmetlerinin sunulması hususunda halkımıza en iyi hizmeti vermek için yoğun çalışmalarını sürdürmektedir. Son teknolojik gelişmeleri takip ederek hem verdiği poliklinik hizmetler hem de gerçekleştirdiği cerrahi işlemlerle çözüm odaklı bir sağlık hizmeti sunmayı ilke edinen Üniversitemiz, bünyesinde bulunan deneyimli kadrosuyla kamu sağlığı çerçevesinde gerek ilimizde gerekse bölgemizdeki ağız ve diş sağlığı ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılamaya devam edecektir. Bu düşüncelerle gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarından dolayı Üniversitemiz Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinde görev yapan tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.




Anahtar Kelimeler : Diş, Hekimliği, Fakültesi

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler