HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Nisan 2023 Çarşamba Saat: 09:14

165 TIBBİ SEKRETER HİZMET VERMEYE BAŞLADI

ilimize ataması yapılan 165 tıbbi sekreterimiz Personel Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimlerin ardından kamu hastanelerimiz polikliniklerinde hizmet vermeye başladı.
165 TIBBİ SEKRETER HİZMET VERMEYE BAŞLADI

Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca’nın geçtiğimiz yıl açıkladığı beyaz reform kapsamında, “Poliklinik hizmeti veren tıp doktorlarının sekreterlik görevine son veriyoruz. Her polikliniğe bir sekreter. Amacımız, doktorun işine daha iyi odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun.” diyerek duyurduğu tıbbi sekreter atamaları gerçekleştirildi.

Bu kapsamda, Ordu’da ataması yapılan 165 tıbbi sekreter Personel Hizmetleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitimlerin ardından kamu hastanelerimiz polikliniklerinde hizmet vermeye başladı. Bu ay içinde 172 tıbbi sekreterin daha ataması gerçekleştirilerek ilimizin ihtiyacı büyük ölçüde giderildi. Atanan tıbbi sekreterlerinden 45 tanesi Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmet vermeye başladı. Yakın zamanda gerçekleştirilecek atamalarda toplam 90 tıbbi sekreter Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapacak. Yaklaşık iki ay önce atanarak görevine başlayan Tıbbi Sekreter Eda Badem eğitimini aldığı bölümle ilgili hizmet vermekten mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Ben aslen Adıyamanlıyım. Tercihimi yaptım ve Ordu’ya atandım. Ordu çok güzel bir şehir, burada olmaktan çok mutluyum. İşimi çok seviyorum” dedi.

Sağlık Müdürü Op.Dr.Dursun Tüzün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Özellikle Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde tıbbi sekreter eksiğimiz vardı. Yeni atamalarla beraber bu açığı kapatmış olduk. Polikliniklerin bilgisayar, masa, sandalye gibi donanımlarını tamamlayarak eğitimden geçen sekreterlerimizi görevlerine başlattık. Şu anda ilçe hastanelerimiz dahil, tüm hastanelerimizde sekreter ihtiyacı neredeyse kalmadı” diyerek, yeni atamalarla birlikte bu sorun tamamen ortadan kalkacağını belirtti. n BÜLTEN




Anahtar Kelimeler : 165, TIBBİ, SEKRETER, HİZMET, VERMEYE, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler