HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
22 Aralık 2022 Perşembe Saat: 07:50

SAĞLIKTA BİR İLK!

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde İleri Düzeyde Daralmış Aort Kalp Kapakçığı Tavi Yöntemiyle İlk Kez Ameliyatsız Şekilde Değiştirildi.
SAĞLIKTA BİR İLK!

İleri düzeyde daralmış Aort kalp kapağının kasıktan girilerek yapay bir kalp kapağı ile değiştirilmesi olarak tanımlanan “TAVİ işlemi” Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. Ahmet Kaya ve Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ tarafından ilimizde ilk kez uygulanmaya başlandı.

Yapılan TAVİ (Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu) işlemi hakkında bilgi veren Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kaya, TAVİ işleminin tam teşekküllü anjiyografi laboratuvarında deneyimli girişimsel iki kardiyoloji uzmanı, anestezi uzmanı, hemşireler ve teknisyenlerden oluşan multidisipliner bir ekip tarafından yapıldığını vurguladı. Yöntem hakkında detaylı bilgi veren, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ, “TAVİ işlemi göğüs kafesi açılmadan, genel anestezi gerekmeden lokal anestezi altında, hastanın kasık bölgesindeki atardamarından girilerek, özel taşıyıcı sistemler kullanılarak daralmış olan aort kalp kapağı, yapay bir kapakla değiştirilmektedir. İşlem yaklaşık 1.5 saat sürmekte, hastamız işlemden 12 saat sonra yürüyebilmekte ve 3-4 gün sonra taburcu edilmektedir. İşlem sonrası hastaların yaşam kalitesi artmakta, cerrahi kapak değişimlerine göre daha erken dönemde normal hayata dönebilmektedirler. Tüm bu avantajlarından dolayı TAVİ yöntemi özellikle ileri yaşta açık kalp ameliyatı yüksek riskli olan hastalarda önemli bir tedavi yöntemidir.” diyerek sözlerine son verdi.

Daha sonra, Prof. Dr. Ahmet Kaya ve Doç. Dr. Mustafa Yenerçağ, Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu tür yüksek riskli ve önemli kardiyovasküler işlemlerin yapılması için gereken Kalp Merkezinin kurulmasında öncülük eden, Ordu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ali Akdoğan'a, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Niyazi Taşçı’ya, Ordu İl Sağlık Müdürü Sayın Op. Dr. Dursun Tüzün’e, Başhekimimiz Sayın Doç. Dr. Hakan Timur’a ve TAVİ işlemine klinik anlamda destek veren Anestezi Reanimasyon Anabilim Dalı ile Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanlıklarına, kateter laboratuvarı ekibine ve koroner yoğun bakım ekibine teşekkür ettiler.

nBÜLTEN




Anahtar Kelimeler : SAĞLIKTA, BİR, İLK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler