HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Kasım 2023 Salı Saat: 15:21

“AŞK VE SİYASET” 21 OCAK’TA ORDU’DA

Ordulu aktör ve tiyatro sanatçısı Serkan Aydın yeni bir proje ile İstanbul’dan sonra Ordulu tiyatro severlerin karşısına çıkacak.
“AŞK VE SİYASET” 21 OCAK’TA ORDU’DA

Ordulu aktör ve tiyatro sanatçısı Serkan Aydın yeni bir proje ile İstanbul’dan sonra Ordulu tiyatro severlerin karşısına çıkacak. Tarık Günersal’ın yazıp yönettiği, tek perdelik “Aşk ve Siyaset” adlı romantik komedramda rol alacak Ordulu aktöre Çiğdem Sakarya eşlik edecek. 

22 Ekim tarihinde İstanbul’da prömiyerini yapan Tarık Günersal’ın yazıp yönettiği  “Aşk ve Siyaset” adlı oyun 21 Ocak tarihinde Ordu’da sahne diyor. “Ya İstiklal Ya Ölüm” oyununda Hamdi karakteri ile zirveye çıkan Ordulu aktör ve tiyatrocu Serkan  Aydın ile “Yasak Elma” dizisinde  Nurgül karakteri ile tanıdığımız Çiğdem Sakarya’nın rol aldığı tek perdelik 70 dakika süren romantik komedram 21 Ocak Pazar günü saat 20.30’da Ordu Altınordu Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi’nde, Ordulu tiyatro severlere sahne diyecek. 

AŞK VE SİYASET ÜZERİNE...

Serkan Aydın yapımcılığını, yönetmen yardımcılığını ve başrolünü üstlendiği, Tarık Günersel'in yazıp/yönettiği "Aşk ve Siyaset" adlı oyunda canlandırdığı Başvekil Kaya Düşsel rolü hakkında şunları söyledi :

"Öncelikle 50’li yılların Türkiye’sini incelemem gerekiyordu.Gazete arşiv ve yayın taramaları yaptım, belgeseller izledim.Sonrasında bu kişi neye, hangi durumda nasıl tepkiler verir, duygu dünyası nasıldır, bunları düşündüm.Nasıl yürür, nasıl bakar, nasıl oturur, kimi sözcükleri nasıl vurgular, konuşurken ellerini nasıl kullanır.Tüm bu detaylara yoğunlaştım, diyebilirim.

Mevki, ünvan, güç zehirlenmesi kıskacına rağmen, Kaya'nın insan özelliklerini, içtenliğini ortaya çıkartmaya özen gösterdim en çok.Yüreğiyle beyni arasında koşan çocuğun muzipliğine göz yumuşunu yansıtmayı hedefledim.Şöyle açıklayayım:Günersel, karakter/hadiseleri belli bir şiirsel gerçekliğin üstüne oturtmuştu.En yenilmez, en acımasız, en amansız hüzünlerle sınanırken bile Oya ve Kaya bir ‘belki’ ye sığınmışlardı.Aslında Kaya karakterinde kendime rastladım zaman zaman, bir tür kesişme, buluşmaydı bu yaşadığım.Belki de kendi yaralarımdan tanıdım en çok onu.Birbirimizin öyküsünde nefes alıp vermeye başladık giderek.Ve bazen rüyamda boşlukta sallanan bir ilmeğe doğru yürüdüğümü gördüm."

Aşk ve Siyaset Adlı Oyunun Konusu: 

1950-61 döneminde hayalî bir ilişki. Hayran kaldığı piyanist hanımı seçim akşamı ziyaret eden siyasetçi coşkulu bir başbakan olur. Kadın ile erkek arasında çekim vardır, ama görüş farkları da. Başbakanın uçak kazasından kurtuluşu aşkın alevlenmesine yol açar. Düğümlere düğümler eklenir. Aşk trajik bir anda bile ışır, ışıtır. Kaya Düşsel’in esin kaynağı Menderes. Solcu piyanist Oya Esin ise hayal ürünü.  Günersel, 2004’te oynanan “Yarım Bardak Su” adlı piyesini yeniden işledi. “Aşk ve Siyaset” Şiirsel bir “Yalın Tiyatro”  örneği.




Anahtar Kelimeler : “AŞK, VE, SİYASET”, 21, OCAK’TA, ORDU’DA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler