HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
14 Kasım 2023 Salı Saat: 01:26

ORDULU ERSOY’UN OYUNU ‘ÖNCE KALİTE’ İZMİR’DE

Ordulu tiyatro oyuncusu, OBBKT eski genel sanat yönetmeni ve oyun yazarı Ufuk Ersoy tarafından kaleme alınan, "Önce Kalite (Kalite Kulübü)" müzikli çocuk oyunu dün İzmir’de de sahnelendi.
ORDULU ERSOY’UN OYUNU ‘ÖNCE KALİTE’ İZMİR’DE

Ordulu tiyatro oyuncusu, OBBKT eski genel sanat yönetmeni ve oyun yazarı Ufuk Ersoy tarafından kaleme alınan, daha öncede OBBKT oyuncuları tarafından sahnelenen "Önce Kalite (Kalite Kulübü)" müzikli çocuk oyunu dün İzmir’de de sahnelendi.

İzmir’de  Karşıyaka Belediye Tiyatrosu tarafından birçok meslek gönüllüleri tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak sahneye koyulan “Önce Kalite (Kalite Kulübü)" müzikli çocuk oyunu, bundan sonra her pazar günü Hikmet Şimşek Sanat Merkezi'nde sahnelenmeye devam edecek.

Ordulu yazar Ufuk Ersoy’un oyununu ise bir zamanlar aynı sahnenin tozunu yuttuğu rol arkadaşı Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu eski oyuncularından Mürüvvet Aydın yönetmenliğini yaptı. Aynı zamanda Karşıyaka Belediye Tiyatrosu'nun da deneyimli tiyatro yönetmeni ve oyuncusu olan Mürüvvet Aydın, “ sahnelenmeye devam edecek olan müzikli çocuk oyunumuzla hem çocuklar eğleniyor hem de eğlenirken doğru gıda tüketimi, çevre temizliği, geri dönüşüm, iklim değişikliği, suyun doğru kullanımı ve su kaynaklarının korunmasının önemi anlatıyoruz” dedi. 

Oyunun yazarı Ufuk Ersoy ise, “oyunumuz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2 kez tüketici ödülüne ve Direklerarası Seyirci Ödülü olmak üzere 3 kez ödüle kayık görüldü. Bu oyunumuz gülerken öğretiyor, öğretirken eğlendiriyor. Ordu’dan sonra şimdi de. İzmir’de öğrencilerimizi bilinçli ve kaliteli tüketime teşvik etmek benim için çok önemli. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Ufuk Ersoy'un "Önce Kalite (Kalite Kulübü)" oyununda, 15-50 yaş arası öğrenci, öğretmen, mühendis, avukat, kamu personeli ve gazeteci olan İzmirli gönüllü oyuncular yer alıyor.

Haber: Muzaffer ŞENSOY





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler