HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Eylül 2023 Pazartesi Saat: 12:05

KİBELE HEYKELİ KURUL KALESİ'NDEN ORDU'YA GELİYOR

Prof. Dr. Yücel Şenyurt, Kurul Kalesi'nde bulunan Kibele Heykeli'nin Ordu'ya getirileceği müjdesini verdi.
KİBELE HEYKELİ KURUL KALESİ'NDEN ORDU'YA GELİYOR

Prof. Dr. Yücel Şenyurt, Kurul Kalesi'nde bulunan Kibele Heykeli'nin Ordu'ya getirileceği müjdesini verdi. 2016 yılında Kurul Kalesi'nde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında bulunan bu tarihi heykel, uzun bir süredir nerede sergileneceği konusunda tartışmalara yol açıyordu.

Heykel, uzun bir restore sürecinin ardından sonunda gün ışığına çıktı. Ancak Ordu'da bir arkeoloji müzesi olmadığı için heykelin İstanbul'da sergilenmesi düşünülüyordu. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Yücel Şenyurt, Ordu'ya getirilememesinin nedenini, şehirde arkeoloji müzesi bulunmamasına bağlamıştı.

Ancak güzel bir gelişme olarak, Ordu Valisi Muammer Erol, eski vali konağını Arkeoloji Müzesi olarak kullanma önerisine onay verdi. Bu kararın ardından Kibele Heykeli de nihayet Ordu'ya getirilecek.

Kültür turizmi açısından, Kibele Heykeli'nin Ordu'da sergilenmesi şehrin turizmine büyük bir katkı sağlayacak. Hem yerli hem de yabancı turistler, bu önemli eseri görmek için şehri ziyaret etmeye başlayacaklar. Bu, Ordu'nun kültürel mirasını ve tarihini daha geniş bir kitleye tanıtmak için önemli bir fırsat olacak.

 




Anahtar Kelimeler : KİBELE, HEYKELİ, KURUL, KALESİ'NDEN, ORDU'YA, GELİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler