HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
5 Ağustos 2023 Cumartesi Saat: 17:41

‘SERAMİK SERGİSİ’ SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Ordu Altınordu’da bulunan Mor Art Galeri’sinde ‘Seramik Sergisi’ sanatseverlerle buluşacak.
‘SERAMİK SERGİSİ’ SANATSEVERLERLE BULUŞACAK

Ordu Altınordu’da bulunan Mor Art Galeri’sinde ‘Seramik Sergisi’ sanatseverlerle buluşacak.

Balıkesir doğumlu Doç. Dr. Funda Altın, Altınordu’da bulunan Mor Art Galerisi’nde 6-20 Ağustos tarihinde ‘Seramik Sergi’ni sanatseverlerle buluşturacak. Sergi açılışı; 6 Ağustos Pazar saat 17:30’da Zaferi Milli Mahallesi Sıtkıcan Caddesi 21/A Mor Art Galerisi’nde düzenlenecek.

Doç. Dr. Funda Altın Kimdir?

1971 Balıkesir doğumludur. Aslen İzmir'li olmakla birlikte, farklı dönemlerde ve farklı süreler boyunca, İtalya, Almanya, Slovakya, Hindistan ve Malezya'da yaşamıştır. Yaklaşık 2,5 sene Malezya'daki bir devlet üniversitesinin seramik bölümünde öğretim üyeliği yaptıktan sonra Türkiye'ye geri dönmüştür. Güzel sanatlar eğitiminde farklı yaklaşımların yanı sıra dünyadaki geleneksel çömlekçilik faaliyetlerini de araştırmaya ilgi duyan akademisyen ve sanatçı, Hindistan, Sri Lanka, Nepal, Bangladeş, Endonezya, Malezya, Kolombiya ve Ekvator gibi ülkelerde çeşitli araştırma projeleri ve çalıştaylar gerçekleştirmiştir. Son olarak Çin'in Shangyu bölgesindeki Shangyu Seladon Merkezi'nde ve KKTC-Yakın Doğu Üniversitesi Resim Baskı Çalıştayı'nda konuk seramik ve baskı resim sanatçısı olarak Türkiye'yi temsil etmiştir. Eserleri dünya çapında çeşitli sanat müzelerinin koleksiyonunda yer almaktadır. Halen, Ordu Üniversitesi-Güzel Sanatlar Fakültesi-Seramik ve Cam Bölümü'nde öğretim üyesi ve bölüm başkanı olarak görev yapmaktadır.

Sergi manifestosu:

Sular kirli, besinler zehirli, savaşlar ve doğal felaketler insanları yersiz yurtsuz bırakıyor, hastalıklar yayılıyor, cinsiyet/irk/inanç ayrımcılığı bitmiyor, fakirlik artıyor, çocukların geleceği belirsizleşiyor, silahlar tehlike saçmaya devam ediyor, kaynaklar tükenirken nüfus ve tüketim artıyor, teknoloji kontrolü ele geçiriyor, doğal hayat yok oluyor. Bize ne oldu böyle?

 

HABER:TUĞÇE ARSLAN





Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler