HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
25 Haziran 2023 Pazar Saat: 14:27

ULUSLARARASI ARENADA GURURLANDIRAN BAŞARI

Bilim Olimpiyatları kapsamında Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmek üzere yetiştirilen genç bilim insanları, katıldıkları tüm yarışmalarda başarılarıyla bayrağımızı gururla dalgalandırıyor.
ULUSLARARASI ARENADA GURURLANDIRAN BAŞARI

TÜBİTAK BİDEB bünyesinde yürütülen Bilim Olimpiyatları kapsamında Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmek üzere yetiştirilen genç bilim insanları, katıldıkları tüm yarışmalarda başarılarıyla bayrağımızı gururla dalgalandırıyor. Bu kapsamda 5 öğrencinin katıldığı 7’ncisi düzenlenen Avrupa Fizik Olimpiyatı’nda milli takımımız 2 Altın, 2 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazandı. Ülkemizi temsil eden öğrencilerden; Ahmet Bahadır Trabzon ile Emir Akdağ, altın madalya, Arda Ünver ve Kaan Dere gümüş madalya, Mehmet Anıl İşkesen de bronz madalya kazandı.

Öğrencilerin başarılarıyla ilgili olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bilime ve araştırmaya gönül vermiş öğrencilerimizin sabır ve azimle gerçekleştirdikleri çalışmaları karşılığında elde ettikleri bu dereceler; Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ve “Türkiye Yüzyılı” hedeflerimiz yolunda gençlerimize duyduğumuz güven ve desteklerimizin gurur veren bir tezahürü. Bilim ve teknoloji üreten, geliştiren ve uluslararası arenada rekabet gücümüzü oluşturan bir Türkiye için gençlerimiz en önemli yol ve çalışma arkadaşlarımız. Başarılarıyla iftihar kaynağımız olan gençlerimiz ile bu gurur tablosunun oluşmasında katkıları büyük olan ailelerini ve hocalarımızı canı gönülden tebrik ediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da, “Cumhuriyetimizin 100., TÜBİTAK’ın 60. Yılını kutlarken, öğrencilerimizin uluslararası arenada elde ettikleri başarılar hepimizi gururlandırıyor. TÜBİTAK olarak insan kaynağına yaptığımız yatırımların, Türk gençlerinin olimpiyatlarda kazandığı başarılar ile taçlanmasını görmek mutluluk verici.”dedi.

 




Anahtar Kelimeler : ULUSLARARASI, ARENADA, GURURLANDIRAN, BAŞARI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler