HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
HABER ARAMA


Ordu Nöbetçi Eczaneleri
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer
9 Haziran 2023 Cuma Saat: 22:46

EMEĞİN ESTETİK İLE BULUŞTUĞU ÇALIŞMALAR

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) kapsamında, eğitim alan kursiyerlerin yapmış oldukları çeşitli alanlardaki eserler Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilendi.
EMEĞİN ESTETİK İLE BULUŞTUĞU ÇALIŞMALAR

HABER: KÜBRA ÇAKIR (ÖZEL HABER)

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (ORMEK) kapsamında, eğitim alan kursiyerlerin yapmış oldukları çeşitli alanlardaki eserler Ordu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilendi.

ORMEK Kursları kursiyerleri geliştirmekte, hayata dair gelişmeleri takip etmelerini sağlamakta, çeşitli meslek alanlarında eğitim vermekte ve meslek sahibi yapmaktadır. ORMEK Kursları, yaşam boyu süren eğitim faaliyetidir ve yediden yetmişe herkesin katıldığı, katılabildiği, kişilerin kendilerini geliştirdiği, güçlendirdiği ve meslek edinebildiği faaliyetlerin bütünüdür.

Bu kapsamda gerçekleştirilen sergiye Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Kabadüz Ak Parti İlçe Başkanı Ergin Hatipoğlu ve Albel Genel Müdürü Serkan Danış katılım sağladı.

Serginin açılış konuşmasını Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler yaptı.

Başkan Güler: “Bugün burada emeğin estetik ile buluştuğu çalışmalarını görüyoruz. Bu eserleri yaparken hem zamanı çok iyi değerlendiriyor hem de kendi yeteneklerinizi ortaya çıkarıyorsunuz. Yapılan bu çalışmalar ekonomik olarak da kazanç elde etmenize vesile oluyor. Bu çalışmalarla katma değer oluşturabiliriz. Biz sizleri çok seviyoruz. Bizim için çok değerlisiniz. Çok kıymetli hocalarımızla, sanatkârlarımızla zamanınızı emeğinizi faydaya çeviriyorsunuz. Bu fayda size ruhen ve psikolojik olarak da fayda sağlıyor. Kurduğumuz satış mağazalarında bu eserlerinizi de satarak ev ekonominize de katkı sunmuş olacaksınız. Tüm bunların yanı sıra gizli kalmış sanatlarında ortaya çıkmasını sağlayacaksınız. Ordu’muzun hanımları beyleri zaten sanatkâr, biz bu yeteneklerini ortaya çıkarmada yardımcı oluyoruz. Bu bakımdan ben her zaman sizin emrinizdeyim. Sizlerle beraber Ordu’yu daha güzel noktalara götürmek istiyorum. Bu çalışmaları yapan herkesi tebrik ediyor, hocalarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.

Ardından tüm kursiyerler adına konuşma yapan Hasibe Karakuş: “Ormek'te eğitim gören binlerce kursiyerlerden biriyim. Kimimiz meslek edinmek için kimimiz kişisel gelişim için kimimiz de yeni hobiler edinmek için kurslara katılıyoruz. Kurslarda yeni bir şeyler öğrenmemizin yanı sıra çok güzel dostluklarda kuruyoruz. Ormek, açtığı bütün kurslarda hem kültürünü daha yakından tanıyan hem de toplumun her alanında yer alabilecek mesleki, teknik, sosyal, sanatsal bilgi ve becerilerle donanmış bireyler yetiştiriyor.” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından eğitim veren hocalara Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından çiçek takdim edildi. Ardından kurdele kesimi gerçekleştirilerek Altınordu ORMEK yılsonu sergisi, ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Dr. Mehmet Hilmi Güler, protokol üyeleri ve ziyaretçiler eşliğinde yapılan tüm eserleri gezerek, kursiyerler ve hocalarla günün anısına fotoğraf çekindi.

 

 




Anahtar Kelimeler : EMEĞİN, ESTETİK, İLE, BULUŞTUĞU, ÇALIŞMALAR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler